Gebouwkoeling met Koude

Gebouwkoling met Nuon Koude

De voordelen van gebouwkoeling met Koude

  • Kant-en-klare koeling, tevens ruimtebesparend
  • Betrouwbaar systeem
  • 75% CO2-besparing ten opzichte van koelmachines

Gebouwkoeling met Koude: ongekende milieuprestatie

Moderne gebouwen kunnen tegenwoordig niet zonder gebouwkoeling. Jaar in jaar uit stellen we hogere comforteisen aan werkplekken en groeit het belang van computerruimtes. Ruimtes die te allen tijde gekoeld moeten worden. In deze groeiende behoefte voorziet Nuon met gebouwkoeling door Koude. Deze manier van gebouwkoeling levert verrassend veel rendement op. Niet alleen financieel, maar ook qua gemak, ruimte en duurzaamheid.

Enorme CO2-reductie met Koude

Met Koude kiest u voor een bijzonder duurzame en toekomstbestendige koeloplossing. Bij de productie van Koude ligt het elektriciteitsverbruik 4 keer lager dan bij traditionele koelinstallaties. Zo zorgt het gebruik van koude voor 75% minder CO2-uitstoot. Een ongekende milieuprestatie.

Hoe werkt Koude?

Koude is duurzame gebouw- en computerkoeling die gebruikmaakt van de lage temperatuur van het diepe water uit een meer of plas. Dit water pompen we naar onze koudecentrale. Het koude water koelt hier het transportwater dat zich in de leidingen van het koudenetwerk bevindt. Daarna pompen we het water terug naar het oppervlaktewater, dat zich in zijn natuurlijke toestand herstelt.

Voor wie is Gebouwkoeling met Koude?

Sinds 2006 voorziet Nuon gebouwen in Amsterdam van koude. Wij bouwen en exploiteren gebouwkoeling voor allerlei bedrijven en instellingen. Van kantoorgebouwen, productieruimtes en expohallen tot scholen, winkels, theaters, stadions en bibliotheken.

Bel mij

088 098 36 29

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier.

 

Nuon Stadswarmte en Koude bij Endemol

Nuon is een belangrijke leverancier voor stadswarmte en koude. Stadswarmte is restwarmte die overblijft bij energiecentrales, fabrieken of verbranding van afval. Dankzij Nuon Stadswarmte en Koude profiteert Endemol van een vereenvoudiging van de onderhoud- en beheerstaken, toename van de bedrijfszekerheid en duurzaamheid.

Smart cities kiezen voor GebouwKoeling met Koude

Een beter milieu begint niet alleen bij een schonere energieproductie, maar ook bij slimmer energieverbruik. Smart cities zullen hierbij een steeds grotere rol spelen. In deze steden wordt gebruikgemaakt van restwarmte uit bronnen als afvalverbrandings-, vergistings-, en waterzuiveringsinstallaties.

Steeds meer industrieterreinen zullen warmte recyclen die vrijkomt bij productieprocessen. Ook zullen zij vaker collectief energie inkopen of zelf elektriciteit opwekken met wind- of zonne-energie. Het koelen van gebouwen gebeurt met koude uit nabijgelegen grote watermassa’s.

Lees meer over trends in de energiemarkt (pdf).