Duurzame verwarming en koeling met Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

Duurzame verwarming en koeling

De voordelen van Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

  • Kant-en-klare warmte en koeling, zonder onderhoud
  • Hoge EPC-korting
  • 60 tot 80% CO2-besparing ten opzichte van hr-ketel en airconditioning

Milieuvriendelijke warmte en koeling

Zoals Stadswarmte zorgt voor milieuvriendelijke verwarming, zo zorgt ComfortKoeling voor milieuvriendelijke koeling. Stadswarmte en ComfortKoeling is het alternatief voor een warmtepompsysteem en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Gemakkelijk, betrouwbaar en betaalbaar.

Comfortkoeling wordt alleen in combinatie met Stadswarmte aangeboden. Zo profiteert u van een milieuvriendelijk totaalpakket waarin alles betaalbaar is geregeld.

Bel mij

088 098 36 29

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 08:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook contact met ons opnemen via het contactformulier.


Uitleg werking Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling

Hoe werkt ComfortKoeling?

ComfortKoeling werkt via koudeopslag, waarbij we een lokale bodembron boren en gebruikmaken van grondwater. In de winter onttrekken zogenaamde ‘drycoolers’ kou uit de lucht. Deze kou wordt gebruikt om het grondwater af te koelen en de bodem op de lange termijn in balans te houden. Tijdens warme dagen wordt het koude grondwater opgepompt en gebruikt om het distributienet te koelen.

Bij uitstek geschikt voor hoogbouw

Stadswarmte en ComfortKoeling is vooral geschikt voor hoogbouw met minimaal 150 woningen, waarbij we uitgaan van nieuwbouw of de mogelijkheid van een ingrijpende renovatie. Bij de beoordeling van de technische haalbaarheid moet bovendien de bodemkwaliteit worden onderzocht.

Voorwaarden

Tarieven

De tarieven bestaan uit 2 delen:

  • Variabele kosten: voor uw verbruik
  • Vaste kosten: voor de aansluiting, meterhuur en het transport

60 tot 80% minder CO2-uitstoot

Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling zorgen - afhankelijk van de warmtebron - voor 60 tot 80% minder CO2-uitstoot dan een hr-ketel in combinatie met een airconditioning. De oplossing is duurzamer dan een warmtepomp op basis van warmte- en koudeopslag (WKO). Dat ziet u ook terug in de EPC – én dus in uw totale kosten.

Geen omkijken naar onderhoud

Het systeem van ComfortKoeling is zeer stabiel. Treedt er toch een storing op, dan lost Nuon deze op. Nuon blijft namelijk 30 jaar lang de volledige exploitatie verzorgen. Dat betekent dat de gebouweigenaar én de bewoners niet te maken krijgen met onderhouds- of vervangingskosten.

Aansluiting aanvragen of wijzigen

Wilt u een nieuwe warmte-aansluiting aanvragen? Of uw bestaande aansluiting wijzigen? Dat kan online.


Stadwarmte en ComfortKoeling versus warmtepomp

Bij een warmtepompsysteem zijn de warmte- en koudebron onderling van elkaar afhankelijk. Daardoor moet er veel aandacht worden besteed aan het in balans houden van de energiebronnen en is de kans op storingen groter. Nuon Stadswarmte en ComfortKoeling werkt anders, doordat warmte en koude volledig van elkaar zijn gescheiden. De koude wordt eveneens onttrokken uit gekoeld grondwater, terwijl de warmte afkomstig is van lokale industrie. Niet alleen is deze combinatie stabieler, maar ook energiezuiniger.

ComfortKoeling scoort even goed in de EPC als koeling via een warmtepomp met WKO. Maar in combinatie met het hoge opwekrendement van Stadswarmte is de EPC-score beter dan warmte en koeling via een warmtepomp met WKO. Terwijl de aanschafkosten vergelijkbaar zijn.

Video: Nuon ComfortKoeling bij Kadoelerbreek

Bij appartementencomplex Kadoelerbreek in Amsterdam-Noord, onderdeel van woningcorporatie Ymere, is voor het eerst in Nederland stadswarmte in combinatie met comfortkoeling gerealiseerd.