100% windenergie van eigen bodem met Nuon NederlandseWind

100% windenergie van eigen bodem

De voordelen van Nuon NederlandseWind

  • Opwek in Nederlandse windparken
  • 100% duurzaam opgewekt door Nuon
  • Daarmee duurzaamste product van eigen bodem
Vrijblijvende offerte aanvragen

Een bijdrage aan de klimaatdoelstellingen van Kyoto

De inzet van windenergie maakt een land onafhankelijker van leveranciers van fossiele brandstoffen. Ook wordt met de inzet van windmolens voor energieopwekking geen CO2 uitgestoten. Vandaar ook dat de regering vanuit het Kyoto klimaatverdrag de bouw van windparken stimuleert. Wilt u met uw bedrijf ook een bijdrage leveren aan de Klimaatdoelen 2020? Kies dan voor Nuon NederlandseWind.

Pioneer op het gebied van windenergie

Wind is een van de belangrijkste duurzame energiebronnen in Nederland. Nuon is een van de pioniers op het gebied van windenergie. Nuon is sinds 1982 actief op het gebied van windenergie en levert ongeveer 15% van de totale windenergie op land in Nederland. Nuon heeft nu 234 windmolens op land staan verdeeld over 24 windparken.

Voor wie?

Het NederlandseWind product van Nuon is interessant voor bedrijven en instellingen die:

Bel mij

Bel 088 098 57 45

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf een belafspraak maken op het door u gewenste moment.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Ja, ik wil een offerte

Of bekijk onze andere duurzame energie producten.


Wind@Nuon en Vattenfall

Sinds 2009 is Nuon onderdeel van Vattenfall. Samen met Vattenfall is Nuon de grootste Europese producent van windenergie die opgewekt wordt op land en de op één na grootste producent van windenergie die opgewekt wordt op zee.

Benieuwd naar de actuele windenergie projecten van Nuon? Ga dan naar Nuon Nieuws »

Trend: meer duurzame energie op de energiemarkt

De afgelopen jaren is in Nederland en Duitsland het aandeel van duurzame energie op de elektriciteitsmarkt toegenomen. Met deze duurzame manier van elektriciteitsopwekking wordt enerzijds de CO2-uitstoot gereduceerd en anderzijds dalen de elektriciteitsprijzen op de groothandelsmarkt. Windkracht en zonuren kosten immers niets.

Handel in elektriciteit is fundamenteel veranderd

Doordat er steeds meer elektriciteit op de markt komt die afkomstig is uit deze hernieuwbare energiebronnen, groeit de afhankelijkheid van het weer in toenemende mate. De elektriciteitsprijzen op korte termijn worden nu voor het grootste gedeelte bepaald door de dagelijkse hoeveelheid zonuren en de kracht van wind. Dit heeft de handel in elektriciteit fundamenteel veranderd.

Meer lezen over trends in de energiemarkt? Lees dan het artikel De energiemarkt in beweging uit het NB magazine van juli 2013.


Orcem: Duurzaam met Nederlandse wind

Orcem is ontwikkelaar en producent van ECO2cem (gemalen gegranuleerde hoogovenslak), een milieuvriendelijke vervanger van cement. Duurzaamheid is voor Orcem meer dan alleen een tool.

CO2-Prestatieladder

Het bedrijf wil de CO2-uitstoot terugbrengen en gebruikt daarvoor de CO2-Prestatieladder. Dit is een instrument bij aanbestedingen. Het stimuleert bedrijven die deelnemen aan aanbestedingen tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten.

Wilt u weten waarom Orcem koos van Nuon Windenergie? Lees dan het artikel Duurzaam met Nederlandse Wind »

Duurzaam in Veghel

Het collectief Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel ging begin 2012 op zoek naar een nieuwe energieleverancier. Nuon wist zich van 15 andere partijen te onderscheiden, met name op het gebied van partnership en flexibiliteit.

Eigen windmolenpark?

Het collectief wil zich tot het duurzaamste bedrijventerrein van Nederland ontwikkelen. Denk daarbij aan realisatie van een windmolenpark, een eigen energienetwerk, zonne-energie, elektrische laadpalen voor fietsen en auto’s, biobrandstof en restwarmtebenutting.

Lees het volledige artikel Duurzaam in Veghel »