CO2 compensatie met Nuon KlimaatNeutraal Gas

Duurzaam gas voor een schoner milieu

De voordelen van Nuon KlimaatNeutraal Gas

  • Verduurzaming van uw gasverbruik via CO2-certificaten
  • U bepaalt zelf welk deel van uw gasverbruik u verduurzaamt
  • Aanvulling op uw Nuon gascontract
Vrijblijvend een offerte aanvragen

Samen werken aan een schoner milieu

Met het KlimaatNeutraal Gasproduct van Nuon kunt u uw gasverbruik ‘vergroenen’ door CO2-certificaten te kopen. Hiermee compenseert u de CO2-uitstoot van het gasverbruik. Zo kunt u op een maatschappelijk verantwoorde manier ondernemen en voldoet u aan uw klimaatdoelstellingen.

Compenseer CO2-uitstoot met certificaten

De certificaten worden gekenmerkt door een bovengemiddelde kwaliteit en zijn gebaseerd op de internationaal erkende Voluntary Carbon Standard. Een standaard die aantoont dat er bij een specifiek duurzaam project de emissies zijn gereduceerd. Het gaat hierbij om projecten voor hernieuwbare energie en energie-efficiënte projecten die door de UNFCCC worden bepaald, zoals de bouw van waterkrachtcentrales en windmolenparken.

Groen Gas afnemen

Groen Gas is een vorm van biogas en wordt geproduceerd uit onder andere restafval en restproducten. Uit deze vorm van gas wordt CO2 onttrokken, zodat het een hoger methaangehalte krijgt. Het is een alternatief voor aardgas en voldoet aan dezelfde kwaliteit als aardgas. De herkomst en kwaliteit van Groen Gas wordt gegarandeerd door Vertogas certificering.

Suiker Unie produceert zelf groen gas

Suiker Unie verdient niet alleen aan het maken van suiker, maar ook aan de productie van biogas. ‘Een mooie businesscase’, zegt Jan Brugging, manager inkoop. ‘Vergisting van de reststoffen uit ons productieproces levert gas op voor circa 5.000 huishoudens.’
Wilt u weten hoe Suiker Unie een substantiële inkomstenstroom haalt uit de vergistingsinstallatie? SuikerUnie produceert zelf

Zelf bepalen hoeveel u bijdraagt

Nuon KlimaatNeutraal Gas is een aanvulling op uw bestaande gascontract bij Nuon. U bepaalt zelf hoeveel gas u van uw jaarafname wilt ‘vergroenen’ door de aankoop van CO2-certificaten.

Bel mij

Bel 088 098 57 45

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf een belafspraak maken op het door u gewenste moment.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Ja, ik wil een offerte

Of bekijk onze andere duurzame energie producten.


Besparen op energieverbruik

Door uw energieverbruik te verlagen, realiseert u direct CO2-reductie en behaalt u structurele besparingen. Met EnergieConsultancy van Nuon kiest u ervoor om met uw bedrijf de volgende stap te maken in CO2-reductie en energiebesparing.

Samen met onze adviseurs kijkt u kritisch naar uw bedrijf en wordt het inzichtelijk gemaakt hoe u energie kunt besparen.

EnergieConsultancy in beeld

Deze infographic laat u precies zien welke concrete maatregelen u kunt nemen om de volgende stap in energiebesparing en CO2-reductie te kunnen zetten.

EnergieConsultancy in beeld

Meer weten? Maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Hoe komt de gasprijs tot stand?

De gasprijs kent in Nederland 2 prijsmethodieken: vast en variabel. Als grootzakelijke klant kunt u kiezen voor een vaste prijs, een variabele prijs of u kunt zelf een vaste prijs bepalen door in tranches in te kopen.

  • Variabele gasprijs: gekoppeld aan de olie-index of aan een TTF-index (stijgt of daalt de olie of TTF- prijs dan stijgt of daalt de gasprijs)
  • Vaste prijs: altijd gebaseerd op de virtuele gashandelsbeurs TTF. Op de TTF-markt vindt prijsvorming plaats op basis van vraag en aanbod

U kunt als ondernemer zelf kiezen waar u inkoopt. Veel van onze klanten kopen in op de TTF-markt, omdat de TTF-prijs transparanter en stabieler is.

Wilt u meer weten over de werking van de energiemarkt? Download dan het e-book Grondslagen van de energiemarkt.