Duurzame opwekking met Nuon GroenGarant

Duurzame elektriciteit met Nuon GroenGarant

De voordelen van Nuon GroenGarant

 • Opwek in Europese waterkrachtinstallaties
 • U bepaalt zelf hoe groen uw contract wordt
 • Daarmee bepaalt u ook hoeveel u verduurzaamt
Vrijblijvend een offerte aanvragen

Bijdragen aan duurzame energieopwekking

Veel bedrijven willen hun duurzame karakter onderstrepen. Met het GroenGarant product van Nuon kunt ook u een bijdrage aan duurzame energieopwekking leveren. En dus aan een schoner milieu.

Met GroenGarant geeft u ons de opdracht om garanties van oorsprong (GvO’s) in te kopen. Daarmee garanderen wij dat een door u aangegeven hoeveelheid elektriciteit duurzaam wordt opgewekt door waterkracht en/of biomassa. Zo levert u een bijdrage aan een schoner milieu en de vermindering van CO2-uitstoot. Bovendien helpt het u om aan de voorwaarden van diverse subsidieaanvragen te voldoen.

Bepaal zelf hoeveel u bijdraagt

GroenGarant is een aanvulling op uw bestaande elektriciteitscontract bij Nuon. U bepaalt zelf welk deel van uw energieverbruik u op een duurzame manier wilt laten opwekken. Daarnaast kunt u zelf aangeven op welk moment uw contract ingaat.

Voor wie is het GroenGarant product geschikt?

GroenGarant is geschikt voor bedrijven en instellingen die:

Bel mij

Bel 088 098 57 45

Meer weten over dit product?
Onze adviseurs zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00 uur.

U kunt ook zelf een belafspraak maken op het door u gewenste moment.

Interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Ja, ik wil een offerte

Of bekijk onze andere duurzame energie producten.


GroenGarant in de praktijk: de machinefabriek

Een machinefabriek geeft invulling aan een beleid, waarmee zij streeft naar maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De fabriek heeft een hoog elektriciteitsverbruik. Duurzame energie is daarom een belangrijk onderdeel van het beleid. Daarom is besloten dat 100% van het elektriciteitsverbruik van duurzame oorsprong moet zijn.

Garanties van Oorsprong

Naast het reguliere leveringscontract voor elektriciteit heeft de machinefabriek gekozen voor GroenGarant, waarmee voor 100% van het jaarlijkse elektriciteitsverbruik Garanties van Oorsprong worden gekocht. De aankoop van deze garanties wordt ook opgenomen in het jaarverslag, zodat het MVO-beleid onder stakeholders wordt uitgedragen.


Veelgestelde vragen over Nuon GroenGarant

 • Wat zijn Garanties van Oorsprong?

  Garanties van Oorsprong zijn elektronische certificaten voor CO2-neutraal opgewekte energie. Deze certificaten worden verstrekt door CertiQ en zijn het exclusieve bewijs dat uw energie CO2-neutraal is opgewekt, omdat de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met investeringen in duurzame energie, zoals zon, water en wind.

  Met de opwek van duurzame energie levert u een bijdrage aan een schoner milieu en de vermindering van CO2-uitstoot. De Garanties van Oorsprong kunnen u helpen om aan de voorwaarden van diverse subsidieaanvragen te voldoen.

 • Kan ik met mijn Garanties van Oorsprong de CO2-uitstoot van mijn totale energieverbruik compenseren?

  Ja, vanaf nu vergroent u altijd het werkelijke verbruik met behulp van Garanties Van Oorsprong (GvO's) en hoeft u niet meer vooraf het volume voor de GvO's te bepalen. Daardoor compenseert u de CO2-uitstoot van het totale elektriciteitsverbruik.

 • Krijg ik de Garanties van Oorsprong toegestuurd?

  Nee, de Garanties van Oorsprong (GvO's) worden geregistreerd bij CertiQ, de beheerder van GvO's in Nederland. Wij beschikken ook over deze informatie voor administratie en fiscale doeleinden.

  Bij het afsluiten van een Nuon GroenGarant-contract, ontvangt u van ons een 'GroenGarant verklaring' op naam van uw bedrijf.

 • Wat gebeurt er met mijn contract als ik overstap naar een andere leverancier?

  Een Nuon GroenGarant-contract sluit u voor een vaste periode af. Gedurende de gehele looptijd blijft het contract geldig en ontvangt u de bijbehorende facturen. Als u overstapt naar een andere energieleverancier, dan wordt uw Nuon GroenGarant-contract beëindigd en de bijbehorende kosten in rekening gebracht.