Newland Pottery aan het woord

Newland Pottery over de voordelen van Nuon

Newland Pottery over de voordelen van Nuon

  • Grip op energiekosten
  • Geen risico op onverwachte prijsstijgingen
  • Flexibiliteit en voordeel

Directeur van Newland Pottery

"Winst maak je tegenwoordig vooral aan de inkoopkant. Ik vind het belangrijk dat ik niet voor verrassingen kom te staan. Ik weet nu al dat mijn energieprijs over een jaar niet zal zijn gestegen. En wellicht komt die zelfs lager uit. Zo kan ik veel beter anticiperen en dat is goed voor de zaken."

Rob Bos, Directeur van Newland Pottery

Hoe krijgt Newland Pottery meer grip op de energiekosten?

Rob Bos en Nuon gaan samen heel ver terug. "Ik had al een contract met PGEM, één van de voorlopers van Nuon", zegt hij. "Ik ben altijd tevreden geweest en nog steeds ben ik content met hun service."

Samen met Nuon ging Rob Bos op zoek naar mogelijkheden grip te krijgen op de hoge energiekosten die gepaard gaan met het energie-intensieve proces van potten bakken. Daarbij lag de nadruk op het behalen van winst aan de inkoopkant.

Over Newland Pottery B.V.
Pottenbakken is een energie-intensief proces. Bij Newland Pottery in Lelystad rollen wekelijks zo’n 30.000 bloempotten van de band.

Tijdens het productieproces van klei tot bloempot verbruiken de machines en ovens veel energie. De bloempotten worden op een temperatuur van meer dan 1.000 graden gehard. De kosten bestaan voor 13% uit energie, waarvan 10% voor gas en 3% voor elektriciteit.


De oplossing van Nuon: besparen door slim inkopen van energie

Rob Bos: "Productiebedrijven in Nederland maken echt geen 20 of 30 procent winst meer. Het gaat om de procentjes. Je verdient je geld tegenwoordig eerder met slimme inkoop dan met de verkoop. Natuurlijk moet je je producten verkopen, maar de verkoopprijzen zijn gewoon heel erg scherp in deze tijd."

Met Nuon HerPrijs houdt Newland Pottery meer grip op haar energiekosten door de combinatie van een vaste prijs met de mogelijkheid om te profiteren van prijsdalingen. Daarnaast loopt het bedrijf op deze manier geen risico op onverwachte prijsstijgingen, met als resultaat een lagere kostprijs en een versteviging van de concurrentiepositie. Nuon HerPrijs biedt Newland Pottery zo veel meer flexibiliteit en voordeel.

Ambitie van Newland Pottery: nog slimmer inkopen

Startende ondernemers focussen vaak op zoveel mogelijk verkopen en kijken dan pas eens naar de inkoopkant. Logisch, denkt Bos, omdat het bij inkoop vaak om kleinere bedragen gaat op veel verschillende posten. Daar lijkt het verschil niet direct vandaan te komen.

Maar wie langer in het vak zit veronachtzaamt de inkoop niet meer. Bos: "Nee, wie geen goede inkoper is, zal nooit een goede verkoper worden. Dat staat vast."

Met de kennis van energie-inkoop die Rob Bos in de samenwerking met Nuon de afgelopen jaren heeft opgedaan, leert Newland Pottery steeds beter te anticiperen op ontwikkelingen van de energieprijzen. De ambitie is om in de toekomst nog slimmer energie in te kopen.

Met Nuon HerPrijs kunt u:

  • Direct profiteren van dalende energieprijzen
  • Rekenen op persoonlijk advies bij prijsdalingen
  • Zélf uw prijsvoordeel bepalen
Offerte aanvragen >
Bel mij

Heeft u vragen?

Bel ons op 088 098 15 61. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.