Loetje aan het woord

Loetje over de voordelen van Nuon

Loetje over de voordelen van Nuon

  • Betrouwbaarheid van Nuon
  • Helder inzicht in energieverbruik van alle locaties
  • Snelle afwikkeling van energie gerelateerde vragen

Inkoper bij restaurantketen Loetje

"Ik hoef me nu maar eens in de zoveel tijd goed te verdiepen in het energiecontract en de marktprijzen. Daarnaast staat onze energieprijs weer voor jaren vast tenzij de marktprijs daalt."

Stefan van Remortel, Inkoper bij restaurantketen Loetje

Hoe krijgt Loetje grip op de energiekosten?

Nog niet zo lang geleden had elke vestiging van Loetje een eigen contract met een energieleverancier. Dit kwam doordat iedere nieuwe vestiging het contract van de vorige huurder of eigenaar overnam. Dit hield ook in dat contracten op verschillende momenten afliepen waardoor inkoper Stefan van Remortel zich telkens weer per vestiging moest verdiepen in de verlenging van een contract.

Van Remortel wilde al zijn tijd kunnen besteden aan ondernemen, maar tegelijkertijd ook grip hebben op zijn energiekosten. Nuon ging samen met Loetje op zoek naar een oplossing.

Klantcase Loetje logo

Over Loetje
35 jaar geleden openden de deuren van het oorspronkelijke eetcafé Loetje in Amsterdam-Zuid. Inmiddels zijn er zeven vestigingen bijgekomen.

De kracht van de formule is de eenvoud: het draait voornamelijk om de biefstuk, constante kwaliteit en geen poespas. Onder de grootverbruikers zijn ze misschien relatief klein, maar met al hun professionele keukenapparatuur verbruiken de restaurants samen toch een aanzienlijke hoeveelheid gas en elektriciteit.

 


De oplossing van Nuon: één overeenkomst voor alle vestigingen

Alle energiecontracten werden opgezegd en Van Remortel koos voor één overeenkomst bij Nuon waaronder alle vestigingen vallen. Nieuwe vestigingen kunnen bij deze overeenkomst eenvoudig worden aangesloten.

Loetje koos voor Nuon HerPrijs. Tot eind 2018 kan Van Remortel rekenen op dezelfde elektriciteitsprijzen voor alle vestigingen. Voor gas gaat dat binnenkort ook gelden. Met Nuon HerPrijs profiteert Loetje van eventuele prijsdalingen op de energiemarkt. Zodra de energieprijzen dalen, neemt Nuon contact op en kan Van Remortel het contract verlengen tegen een lagere energieprijs.

Van Remortel: "Ik weet dat de prijs gedurende mijn contract nooit hoger kan worden, wel lager. In de financiering kan ik daar rekening mee houden en kom ik niet voor verrassingen te staan. Dat vind ik erg belangrijk."


Met Nuon HerPrijs kunt u:

  • Direct profiteren van dalende energieprijzen
  • Rekenen op persoonlijk advies bij prijsdalingen
  • Zélf uw prijsvoordeel bepalen
Offerte aanvragen >

Ambitie van Loetje: het voorkomen van doemscenario’s

Voor Van Remortel is uitval van gas en/of elektriciteit een doemscenario: "Geen gas betekent geen biefstuk. Geen elektriciteit betekent geen koeling, oftewel voedselbederf. Dat is een ramp en mag onder geen beding gebeuren. Voor mij staat dan ook bovenaan dat we zaken doen met een betrouwbare energieleverancier. 

Ik weet dat ik bij Nuon meteen geholpen word en dat het contact tussen Nuon en netbeheerder Liander goed is. Daar heb ik wat aan. Nuon zit er bovenop en houdt me scherp wat betreft eventuele tariefdalingen. De betrouwbaarheid van Nuon is waar het allemaal om draait."

Bel mij

Heeft u vragen?

Bel ons op 088 098 15 61. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur.