Nuon MarktRapport week 28, 11 - 17 juli 2016

Marktprijs zoekt nieuwe richting

Elektriciteitsmarkt

Langetermijnprijs elektriciteit aantrekkelijker

Stijgende trend
  • De langetermijnprijs van elektriciteit voor de jaren 2018 en verder is de afgelopen weken aantrekkelijker geworden ten opzichte van de prijs voor 2017. Dit komt onder andere door de verwachte stijging van de productie van duurzame energie.
  • Door de combinatie van veel zon en een hoge dagprijs van gas is de prijsbewegelijkheid op de dagmarkt voor elektriciteit toegenomen. Het prijsverschil tussen weekenden en weekdagen is toegenomen.

Gasmarkt

Gasprijzen blijven gelijk

Gelijke trend
  • Er zijn problemen met de gasopslag in Engeland. In afwachting daarvan is de gasprijs stabiel. Zomers weer kan zorgen voor mogelijke prijsdalingen op de dagmarkt.
  • De langetermijnprijs van gas lijkt in grote mate te worden be├»nvloed door de prijsontwikkeling van olie. Nu de prijs van olie gelijk blijft, blijft ook de gasprijs op hetzelfde niveau.

Weersomstandigheden

Duurzame energie stijgt naar niveau boven normale waarden

Dalende trend
  • In de loop van deze week zullen de temperaturen naar verwachting stijgen tot een niveau boven normale waarden. De extra productie van zonne-energie die hierdoor ontstaat kan zorgen voor lagere dagprijzen van elektriciteit.

Oliemarkt

Oliemarkt zoekt nieuwe richting

Gelijke trend
  • De prijs van Brentolie begint steeds meer te fluctueren rond een niveau van 50 dollar per vat. Nieuwsberichten stuwen de prijs flink op of laten deze sterk dalen. Economisch nieuws over de staat van de wereldeconomie kan deze patstelling doorbreken en de markt een nieuwe richting geven.

Advies van een expert?

Heeft u vragen?

Bel 088 098 56 50 voor een persoonlijk advies van onze Markt Expertise Desk.

Of stel uw vraag via het formulier, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.

Deel dit MarktRapport via

Aanmelden

Wilt u per mail op de hoogte worden gehouden van de laatste informatie over de elektriciteit- en gasmarkt?


Het Nuon MarktRapport voor de grootzakelijke markt is indicatief en geeft een algemeen informatief beeld van energiemarktontwikkelingen. De informatie die daarin vermeld staat, dient niet te worden beschouwd of gebruikt als een advies en is niet gerelateerd aan de persoonlijke situatie van een klant. N.V. Nuon Sales Nederland aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid - direct dan wel indirect - op grond van de verstrekte informatie. De informatie kan onjuistheden en/of typefouten bevatten.

Het Nuon MarktRapport voor de grootzakelijke markt is een publicatie van N.V. Nuon Sales Nederland. Alle rechten (waaronder begrepen auteursrechten, merkrechten dan wel enig ander intellectueel eigendomsrecht) met betrekking tot op de Nuon-websites gepresenteerde informatie zijn eigendom van Nuon. Citeren is slechts toegestaan met bronvermelding. Voor meer informatie over dit rapport of zaken die daarop betrekking hebben kunt u contact opnemen met N.V. Nuon Sales Nederland (e-mail: salesportfolio@nuon.com).