Energie-inkoop: van kostenpost naar kostenbesparing

Hoe kunt u kosten besparen met uw energie-inkoop?

Energie is de mogelijkheid om iets te veranderen. Als energiepartner van ondernemend Nederland leveren wij graag een bijdrage aan uw bedrijfsvoering en ambities. Wij kijken graag samen met u naar de energie-inkoop mogelijkheden.

Met de juiste kennis en energie-inkoopstrategie kunt ook u kosten besparen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat u inspireren door onze artikelen, klantcases en video's.

Bel mij

Persoonlijk advies?

Bel 088 098 15 61 (werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur).

Wilt u dat wij u terugbellen voor een persoonlijk adviesgesprek? Wij nemen op het door u gewenste moment contact met u op.
Ja, bel mij terug


Nuon MarktRapport

Wekelijks inzicht in actuele energieprijzen

Het Nuon MarktRapport geeft u wekelijks per e-mail inzicht in de elektriciteits- en gasmarkt en in onderliggende markten, voor bijvoorbeeld olie, kolen of CO2.

Enegiekennis voor professionals

De energiemarkt in het kort

Deze korte whitepaper van acht pagina’s geeft u als zakelijke inkoper van energie inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen op de energiemarkt.

Inkoopstrategieën

Bepaal uw energie-inkoopstrategie

Energie is voor veel bedrijven een belangrijke kostenpost. Deze video laat zien dat u met een slimme energie-inkoopstrategie beter om kunt gaan met fluctuerende marktprijzen.

Senior Service Manager bij CBRE Gobal Investors

Geen onverwachte kosten meer

Cor Treure, Senior Service Manager bij CBRE Global Investors: "Nuon dacht van begin af aan met ons mee. Ze snappen hoe de vastgoedmarkt werkt ...”

Online energiehandel en advies

Grip op energiekosten door zelf handelen

Als energie-inkoper wilt u de controle hebben op de kostprijs van uw producten én profiteren van gunstige onbalans­prijzen. Dit kan door zelf te handelen op de energiemarkt.

Nuon e-nieuws

E-magazine voor energie-inkopers

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de energiemarkt? Meld u dan gratis aan voor ons interactieve e-magazine.

Managing Director bij EvoSwitch

Kostenreductie door innovatie

Eric Boonstra, Managing Director bij EvoSwitch: "Nuon SplitPrijs is een flexibel model met een bandbreedte, wat belangrijk is voor nieuwe klanten en voor ons type bedrijf een goed werkend model ..."

Zakelijke energie-offertes vergelijken

Hoe vergelijkt u zakelijke energie-offertes?

De offertes van energieleveranciers verschillen vaak sterk van elkaar. Hoe kiest u een energiecontract dat daadwerkelijk past bij uw bedrijf? Wij hebben voor u een handige checklist samengesteld.

Bedrijfsdirecteur bij REC

Energie uit restafval

Seerp Bosch, Bedrijfsdirecteur bij REC: "Ik ben erg te spreken over de adviserende rol en marktanalyses van Nuon die we nodig hebben om de juiste momenten te kiezen voor inkoop van ..."

6 dingen die u moet weten over gas

6 dingen die u moet weten over gas

Wijzigingen in de Gaswet hebben geleid tot veranderingen in de leveringszekerheid en het transport. Ook de prijsvorming wordt steeds transparanter. Hoe kunt u hier als ondernemer op inspelen?

Nuon MarktAnalyse

Maandelijkse analyse van de energiemarkt

In een maandelijkse video licht Energiemarkt Analist Daan Terpstra rechtstreeks vanaf de Nuon handelsvloer de belangrijkste energiemarkt ontwikkelingen toe.

Inzicht in de energiemarkt

Alles over de energiemarkt

Hoe werkt de energiemarkt, welke factoren zijn erop van invloed en hoe komt de energieprijs tot stand? De antwoorden leest u in het uitgebreide e-book.

Profiteren van dalende energieprijzen met Nuon HerPrijs

Profiteren van dalende energieprijzen

Hoe kunt u inspelen op bewegingen op de energiemarkt en tegelijk verzekerd zijn van een vaste prijs? Met Nuon HerPrijs profiteert u direct van dalende elektriciteits- en/of gasprijzen.

Enegiemanager bij Greenbrothers

Optimale energiekostenbeheersing

Wilfried Martens, Energiemanager bij Greenbrothers: "Nuon denkt actief mee, waarbij onze ambities het uitgangspunt zijn. Ze creëren de juiste omstandigheden om te handelen op de energiemarkt ..."

Uitleg zakelijke energiekosten

Opbouw zakelijke energiekosten

Hoe zijn de energiekosten opgebouwd? Een onderdeel van de zakelijke energiekosten zijn de onbalanskosten. Een complexe kostenpost, die wij graag aan u uitleggen.

Inkoper en Productmanager bij Intrakoop

Flexibele en persoonlijke dienstverlening

Gijs van Leeuwen, senior inkoper/productmanager bij Intrakoop: "Het onderscheidend vermogen zit in de performance om de levering heen. Als je ziet hoe goed Nuon daarmee omgaat ..."

Energiemanager bij Maarel Orchids

Besparen door slim in- en vérkopen

Alphons Alsemgeest, Energiemanager bij Maarel Orchids: "In de winter heeft de kwekerij veel warmte nodig om de kassen op temperatuur te houden. In de zomer is er juist koeling nodig ..."

Manager Interne organisatie bij VB&T

Slim inkopen en slimme meters

John van Winden, Manager Interne organisatie bij vb&t vve diensten: "Ik wil niet dagelijks met energie-inkoop bezig hoeven zijn. Zodra het verstandig is om energie te gaan inkopen, is er overleg met Nuon ..."

Kwekerij Laguna zoekt het ideale inkoopmoment

Kwekerij Laguna zoekt het ideale inkoopmoment

De WKK is een succes in de glastuinbouw. Door slim om te gaan met verkoop van warmte en elektriciteit, kan Kwekerij Laguna haar energiekosten voor een groot deel dekken.