Duurzaamheid: investeren in duurzame energie

Welke duurzame maatregelen neemt uw bedrijf?

Energie is de mogelijkheid om iets te veranderen. Als energiepartner van ondernemend Nederland leveren wij graag een bijdrage aan uw bedrijfsvoering en ambities. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden om te verduurzamen.

Behoort het verminderen van uw energieverbruik en het terugdringen van de CO2-uitstoot ook tot uw doelstellingen? Laat u inspireren door onze artikelen, klantervaringen en video's.

Bel mij

Wilt u persoonlijk advies?

Bel 088 098 57 45 (werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur).

Wilt u dat wij u terugbellen voor een persoonlijk adviesgesprek? Wij nemen op het door u gewenste moment contact met u op.
Ja, bel mij terug


Duurzame projecten van Nuon

Nuon en duurzaamheid

Een duurzame energieleverancier zijn, is een onderdeel van onze strategie. We zijn daarom voortdurend bezig onze bedrijfsactiviteiten te verbeteren.

Facilitair directeur bij Amsterdam ArenA

Van energieafnemer naar duurzame innovator

Henk van Raan, Facilitair directeur bij Amsterdam ArenA: "De Amsterdam ArenA wil het meest innovatieve en duurzaamste stadion ter wereld zijn. Zoiets kun je niet alleen ..."

Management Scope special Duurzame transitie

Duurzame transitie

In deze Management Scope special leest u meer over inspirerende initiatieven in onze huidige deeleconomie. En waarom Nuon zal moeten transformeren tot datamanagementbedrijf en serviceverlener.

Projectmanager bij Amsterdam RAI

Besparen op energiekosten én verduurzaming

Harry van Fruchten, Projectmanager bij Amsterdam RAI: "De RAI is een evenement gestuurd bedrijf met enorme piekbelastingen in het energieverbruik. Wij proberen de pieken glad te strijken ..."

Duurzaam met Nederlandse wind bij Orcem

Duurzaam met Nederlandse wind bij Orcem

Duurzaamheid is voor Orcem meer dan alleen een tool. Het bedrijf wil de CO2-uitstoot terugbrengen en gebruikt de CO2-Prestatieladder als instrument voor aanbestedingen.

Managing Director bij EvoSwitch

Kostenreductie door innovatie

Eric Boonstra, Managing Director bij EvoSwitch: "Nuon SplitPrijs is een flexibel model met een bandbreedte, wat belangrijk is voor nieuwe klanten en voor ons type bedrijf een goed werkend model ..."

Verduurzaming van commercieel vastgoed

Verduurzaming van commercieel vastgoed

De vraag naar duurzaam vastgoed neemt toe, maar wat kost het om te verduurzamen en wat levert het op? De kennis vanuit een onderzoek naar de vastgoedmarkt hebben wij voor u gebundeld.

Enegiemanager bij Greenbrothers

Optimale energiekostenbeheersing

Wilfried Martens, Energiemanager bij Greenbrothers: "Nuon denkt actief mee, waarbij onze ambities het uitgangspunt zijn. Ze creëren de juiste omstandigheden om te handelen op de energiemarkt ..."

Winstgevend verduurzamen door Equinix

Winstgevend verduurzamen door Equinix

In een speciale Nuon EnergieNetwerk sessie 'Winstgevend verduurzamen' toonde Equinix aan dat duurzaamheid in datacenters ook rendabel kan zijn. Hoe kunt u dit realiseren?

Strategic Sourcing Summit Chemical Industry

Sourcing strategie in de chemische industrie

Tijden van verandering bieden kansen voor de chemische industrie. Wat is het belang van een goede 'sourcing' strategie en hoe kunnen natuurlijke energiebronnen financieel gewaardeerd worden?

Energieverbruik binnen de voeding- en drankensector

Energieverbruik in de voeding- en drankensector

Transparantie biedt kansen. Door het inzichtelijk maken van alle schakels in de totale energieketen kunt u het energieverbruik en daarmee de de CO2-uitstoot van uw bedrijf verlagen.

Duurzame energieproducten

Duurzame energieproducten

Wilt u maatschappelijk verantwoord ondernemen? Kies dan voor onze duurzame energieproducten, waarmee u bijdraagt aan een schoner milieu en de CO2-uitstoot vermindert.

Inkoper en Productmanager bij Intrakoop

Flexibele en persoonlijke dienstverlening

Gijs van Leeuwen, senior inkoper/productmanager bij Intrakoop: "Het onderscheidend vermogen zit in de performance om de levering heen. Als je ziet hoe goed Nuon daarmee omgaat ..."

ManagementScope special - Koplopers in duurzaamheid

Koplopers in duurzaamheid

In deze special van Management Scope in samenwerking met Nuon leest u inspirerende verhalen van bedrijven die bewust ingezet hebben op verandering om zo hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

CO2-footprint in de retailbranche

CO2-footprint in de retailbranche

In tijden van recessie overleven alleen de echte innovators. Duurzaamheid biedt retailers een mooie kans om te innoveren. Wilt u weten hoe u dit kunt doen? Laat u inspireren.

Inkoopcoördinator bij Mitros

Energielasten reduceren en verduurzamen

Ron Sierink, Inkoopcoördinator bij Mitros: "We zitten in een tijd dat er veel wijzigingen plaatsvinden met panden en dat vereist flexibiliteit. Nuon heeft laten zien hierover te beschikken..."

Omzetverhoging door energiebesparing

Groen vastgoed scoort beter

Het verduurzamen van vastgoed kan een meerwaarde zijn in de vastgoedmarkt waar meer aanbod dan vraag is. Met de juiste maatregelen, kan dit op den duur winstgevend zijn.

Bedrijfsdirecteur bij REC

Energie uit restafval

Seerp Bosch, Bedrijfsdirecteur bij REC: "Ik ben erg te spreken over de adviserende rol en marktanalyses van Nuon die we nodig hebben om de juiste momenten te kiezen voor inkoop van ..."

Perspectief voor een duurzame bedrijfsvoering

Energie 2020

Wat kan het bedrijfsleven verwachten op het gebied van de vraag naar energie, de energieproductie en de gevolgen voor temperatuur, fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot? De voorspelling van experts.

Suiker Unie produceert groen gas

Suiker Unie produceert groen gas

Suiker Unie verdient niet alleen aan het maken van suiker, maar ook aan de productie van biogas. Vergisting van de reststoffen uit het productieproces levert groen gas op, dat wordt verkocht.

De toekomst van energie

De toekomst van energie

Voor een duurzame samenleving zijn innovatie en wilskracht nodig. Nederlandse energie-experts zetten op positieve wijze hun visie over de toekomst van energie, met de nadruk op innovatie, neer.

De kost gaat voor de baat uit

De kost gaat voor de baat uit

Verduurzaming van vastgoed is dé manier om verhuur- en verkoopbaarheid van panden te verhogen. Het investeringsresultaat wordt na een paar jaar zichtbaar, maar er is ook direct rendement.