SDE+ subsidie voor zonnepanelen, een aantrekkelijke regeling voor bedrijven

Denkt u erover om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw bedrijfspand? Een goede gedachte, want met eigen opwek van zonne-energie kunt u op een slimme manier verduurzamen. En met SDE+ subsidie is de investering in zonnepanelen voor bedrijven extra aantrekkelijk. Hiermee komt deze duurzame ambitie binnen handbereik.

Stimulering duurzame energie

SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energie. Duurzame energie is beter voor het milieu, maakt ons land minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en is goed voor de economie. Daarom stimuleert de overheid bedrijven om een duurzame energievoorziening te ontwikkelen.

Wanneer komt u in aanmerking voor SDE+ subsidie?

SDE+ subsidie is beschikbaar voor alle ondernemers, instellingen en non-profitorganisaties. U kunt in aanmerking komen voor deze subsidie als uw installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère).

SDE+ subsidie aanvragen

De SDE+ openstellingsrondes van 2018 zijn inmiddels gesloten. De overheid stelt de SDE+ subsidie in 2019 opnieuw in twee rondes open: in het voorjaar en in het najaar. Een mooie kans dus voor uw duurzame zonneproject.

Niet alleen de capaciteit van uw installatie, maar ook het moment waarop u subsidie aanvraagt bepaalt hoeveel u kunt ontvangen. Elke openstellingsronde bestaat namelijk uit fases, waarbij de maximale subsidie die u kunt krijgen - de zogenaamde fasegrens - steeds oploopt. Lees meer over de fasegrenzen en SDE+ subsidie aanvragen in onze whitepaper.

SDE+ subsidie voor kleinverbruik

Heeft u een kleinverbruikaansluiting? Dan kunt u aanspraak maken op de salderingsregeling die ook geldt voor consumenten. Wat u teveel opwekt, verrekenen we met u.

Uw zakelijke zonnedak binnen handbereik met SDE+ subsidie

Zonnepanelen zijn aantrekkelijk maar daar is een flinke investering voor nodig. Met SDE+ subsidie verlaagt u een deel van de kosten en is verduurzamen ineens een stuk makkelijker.

In deze whitepaper leest alles over SDE+ en hoe u deze subsidie kunt aanvragen.

Download de whitepaper

Investeren in zonnepanelen, een duurzame oplossing voor uw bedrijf

Met zonnepanelen op het dak van uw bedrijf wekt u zelf energie op. Daarmee kunt u energiekosten besparen en vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf.

Zonnepanelen voor grootverbruik

In 5 stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand

We leggen graag aan u uit hoe u in vijf stappen zonnepanelen op uw bedrijfspand realiseert.

De investeringskosten van zonnepanelen op uw bedrijfspand terugverdienen

We zorgen er graag voor dat uw aanvraag voor SDE+ subsidie succesvol verloopt. Onze expert vertelt u in een webinar wat SDE+ subsidie inhoudt en waar u op moet letten, welke SDE+ aanvragen er vorig jaar geplaatst zijn en hoe u de kans op succes van uw SDE+ subsidie-aanvraag maximaliseert.

Bekijk het webinar

Ook SDE+ subsidie aanvragen? Onze marktexperts helpen u graag

Onze Markt Expertise Desk staat altijd voor u klaar. We helpen u bij al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie, geothermie en warmte en geven u graag persoonlijk advies. Op werkdagen zijn we van 8.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 098 56 50. Of stel uw vraag via het formulier.

Onze marktexperts

Daan Groot
Daan Groot

 

Tobias Frankema
Tobias Frankema

 

Rick Marsman
Rick Marsman

 

Michel Appelhof
Michel Appelhof

 

Randy Barhitoe
Randy Berhitoe

Daniela Fahrenkrog
Daniela Fahrenkrog

Zweitse Wolthuis
Zweitse Wolthuis