Ontwikkeling energiemarkt

Ontwikkeling van de energiemarkt in Nederland en internationaal

De energiemarkt is volop in beweging. En ook best complex. Als u zelf energie inkoopt, is het handig om te weten wat er speelt op de energiemarkt in Nederland en ook internationaal, zodat u daar direct op kunt inspelen. Onze experts van de Markt Expertise Desk volgen de ontwikkeling op de energiemarkt continu. Zij delen hun kennis met u, bijvoorbeeld via de maandelijkse MarktAnalyse video.

Energiemarkt ontwikkelingen in maart

Afgelopen maand daalden de spotprijzen onverwachts. De CO2- en elektriciteitsprijzen werden afgelopen maand sterk beïnvloed door berichtgeving over Brexit. Benieuwd naar de gevolgen? Bekijk onze MarktAnalyse video, een initiatief van de Markt Expertise Desk, waarin onze marktexpert Tobias Frankema u bijpraat over de marktontwikkelingen.

MarktAnalyse maart

Bekijk de vorige editie

Brexit zorgt al langere tijd voor onrust op de CO₂-markt.

Tobias Frankema
Marktexpert

Invloed van omringende landen op de Nederlandse energiemarkt

Er is niet één fysieke energiemarkt, maar er zijn verschillende handelsplaatsen waar vraag en aanbod samen komen. Doordat de Nederlandse gas-en elektriciteitsnetten gekoppeld zijn aan omringende landen, hebben vraag en aanbod en de weersomstandigheden in die landen een belangrijke invloed op de energieprijzen.

Kijk welke andere factoren de ontwikkeling van energieprijzen beïnvloeden

Hoe werkt de energiemarkt?

In onze whitepaper 'Alles over de energiemarkt' brengen we u op de hoogte van de belangrijkste feiten met betrekking tot de Nederlandse energiemarkt. Zo zorgen we dat u snel en gemakkelijk op de hoogte bent.

Download de whitepaper

Energiemarkt ontwikkelingen begrippen

Wilt u de energiemarkt ontwikkelingen nog beter begrijpen?

Als we in onze MarktAnalyse video vertellen over de energiemarkt ontwikkelingen, dan leggen we alles zo eenvoudig mogelijk aan u uit. Want we zorgen er graag voor dat u precies begrijpt wat er speelt. Speciaal voor u hebben we de belangrijkste energietermen op een rij gezet, zodat u ze nog eens rustig kunt nalezen.

Lees het artikel '45 niet-te-missen energietermen'

Op de hoogte blijven van de energiemarkt ontwikkelingen?

Onze marktexperts volgen dagelijks de ontwikkelingen op de energiemarkt in Nederland en ook internationaal. Ze weten daardoor precies wat er speelt. Deze kennis delen ze graag met u.

Meld u aan

Meer weten over de ontwikkelingen op de energiemarkt?

Het Markt Expertise Desk team staat altijd voor u klaar. We helpen u bij al uw vragen over energie-inkoop, zonne- en windenergie, geothermie en warmte en geven u graag persoonlijk advies. Op werkdagen zijn we van 8.30 tot 18.00 uur bereikbaar op 088 098 56 50. Of stel uw vraag via het formulier.

Onze marktexperts

Daan Groot
Daan Groot

 

Tobias Frankema
Tobias Frankema

 

Rick Marsman
Rick Marsman

 

Michel Appelhof
Michel Appelhof

 

Randy Barhitoe
Randy Berhitoe

Daniela Fahrenkrog
Daniela Fahrenkrog

Zweitse Wolthuis
Zweitse Wolthuis

Interessant artikel?