PLUS supermarkten bespaart tijd door digitale facturen

PLUS supermarkten bespaart tijd door digitale facturen

Alle leveranciers van PLUS factureren via het digitale platform Electronic Data Interchange (EDI). Nu heeft de supermarktketen direct inzicht in de kosten.

Meer weten over digitale facturatie?

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 17:00 uur.

Bel ons op 088 363 7932

Digitale facturatie via EDI

PLUS wilde graag dat de facturatie in de basis hetzelfde zou blijven. Maar dat op de facturen wel automatisch de juiste informatie in het EDI-bericht zou verschijnen. 

Theo Lepelblad, ICT’er en EDI-coördinator bij PLUS: "Of het nu gaat om elektra of een pak koffie, de automatische verwerking van de facturen staat of valt met het invoeren van de juiste informatie. Als dat eenmaal in orde is, levert factureren via EDI veel tijd- en kostenbesparing op, omdat er een grote efficiencyslag is gemaakt."

Plus logo

PLUS is een coöperatieve organisatie voor zelfstandige ondernemers. De 218 ondernemers onderscheiden zich met hun 255 PLUS supermarkten in een uiterst competitieve markt. PLUS is aangesloten bij inkooporganisatie Superunie, die in totaal dertien onafhankelijke retailorganisaties vertegenwoordigt.

Inloggen via Mijn Factuur

De supermarktketen ontvangt sinds de invoer van de digitale facturatie geen papieren facturen meer met vele bijlagen. In plaats daarvan logt PLUS in bij onze online service Mijn Factuur.

Stroomverbruik standaard in overzichten

Ondernemers hoeven zelf geen gegevens meer in te voeren, waarmee eventuele fouten worden voorkomen. Bovendien staat het stroomverbruik nu standaard in hun overzichten, waardoor zij meer inzicht in hun verbruik krijgen. Voor PLUS als organisatie geldt dat door EDI het hele order- en facturatieproces gestroomlijnd verloopt.

Sinds maart 2014 factureert Nuon via EDI en eigenlijk heb ik er sindsdien nauwelijks of geen omkijken meer naar.

Theo Lepelblad
ICT’er en EDI-coördinator bij PLUS

Ook gebruik maken van Mijn Factuur?

Dan kunt u altijd uw energiefacturen inzien en eenvoudig uw facturen im- en exporteren.

Meld u aan voor Mijn Factuur

Kerncijfers

  • 255 PLUS supermarktwinkels
  • 218 ondernemers

Doelstellingen

  • Volledig elektronisch via EDI energiefacturen ontvangen
  • Besparen op energie-administratie

Resultaten

  • In slechts twee maanden aansluiting van Nuon facturen op facturatieproces van PLUS
  • Een gestroomlijnde, geautomatiseerde facturatie
  • Tijd- en kostenbesparing

PLUS als trendsetter

Lepelblad: "Met het factureren via EDI, ontzorgen we de ondernemer. Voor de ondernemer is het immers nu transparanter geworden. Hij kan in één omgeving zijn facturen controleren en heeft het overzicht in één oogopslag."

Binnen Superunie is PLUS de trendsetter als het gaat om EDI. Andere Superunie-leden zijn gevolgd. In de nabije toekomst kan dankzij de rapportages van EDI het stroomverbruik van PLUS vergeleken worden met het stroomverbruik van andere Superunie-leden.

Interessant artikel?