Maximale flexibiliteit voor Intrakoop

Maximale flexibiliteit voor Intrakoop

Als gevolg van onder meer het overheidsbeleid is de zorgmarkt continu in beweging. Voor inkoopcoöperatie Intrakoop is flexibiliteit daarom belangrijk. Een raamovereenkomst is daarvoor de oplossing.

Een scherpe prijs en maximale flexibiliteit

Lage risico's en de beste prijs voor haar klanten. Daar gaat het zorginkoper Intrakoop om. Daarnaast is flexibiliteit noodzakelijk, want als bijvoorbeeld grotere locaties worden getransformeerd naar kleinschalig wonen, heeft dat gevolgen voor het aantal aansluitingen en het volume. Gijs van Leeuwen, senior inkoper/productmanager bij Intrakoop: "Nuon levert een behoorlijk volume. En dat groeit nog steeds. Het contract met Nuon loopt van 2010 tot en met 2018, met een optie tot verlenging tot en met 2019. We praten over meer dan 180 leden met zo'n 6.000 aansluitingen."

Intrakoop

Intrakoop is al vanaf 1959 de inkoopcoöperatie van de zorg. Zij ondersteunt haar circa 600 leden – zorgorganisaties – bij het terugdringen van de totale kosten en het verbeteren van de kwaliteit van ingekochte middelen en diensten. Zonder winstoogmerk. Op energiegebied is Intrakoop landelijk de grootste non-profit inkooporganisatie.

Intrakoop biedt collectieve en individuele (inkoop)dienstverlening voor aardgas en elektriciteit aan. Van aanbestedingen tot factuurcontrole, factuurbeheer, besparingsadvies, WKK-studies, energiebenchmark en advies over duurzaamheid en subsidies.

Zelf kunnen kiezen

Met veel verschillende leden is het voor Intrakoop belangrijk dat ieder lid zo veel of zo weinig mogelijk energie kan afnemen als nodig is. Samen met Nuon is daarom afgesproken dat er rekening gehouden wordt met veranderende omstandigheden. Er is geen bandbreedte in volume en er kunnen locaties toegevoegd dan wel afgevoerd worden zonder extra kosten.

Ook flexibel inkopen en kosten besparen?

Wij zijn op werkdagen te bereiken tussen 9:00 en 17:00 uur.

Bel ons op 088 363 7932

Veel aansluitingen

Een aantal leden van de inkoper heeft veel aansluitingen, soms wel 600. Dan is het belangrijk om deze goed in kaart te brengen en alle factuurwensen te bespreken. Er zijn bijvoorbeeld leden met kleinschalige woonvormen, waar veel mutaties plaatsvinden. Daarom zijn we er naartoe gegaan om alles helder te krijgen. Door een slimme inkoopstrategie behaalt Intrakoop ook nog eens een lage prijs met minimale risico's.

Door de toegepaste inkoopstrategie is het gelukt om een prijs onder het marktgemiddelde te bieden. Leden krijgen zo de best mogelijke prijs uit de markt, tegen de geringste risico’s.

Gijs van Leeuwen
Senior inkoper/productmanager bij Intrakoop

Interessant artikel?