Duijvestijn Tomaten verwarmt de kassen met aardwarmte

Duijvestijn Tomaten verwarmt de kassen met aardwarmte

Duijvestijn Tomaten is een van de eerste tuinders die aardwarmte gebruikt om kassen te verwarmen. Het gevolg: een besparing van 4,5 miljoen kuub aardgas per jaar.

Hoe geeft u invulling aan duurzaamheid?

Steeds meer bedrijven kiezen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld door zonnepanelen op hun bedrijfspand te plaatsen of door Nederlandse windenergie af te nemen.

Lees hoe uw bedrijf steeds duurzamer kan worden

Een duurzame toekomst voor iedereen

De aarde netjes achterlaten voor volgende generaties is een van de grootste drijfveren van Peter Duijvestijn, die zich onder meer bezighoudt met energie-inkoop. "Als mijn kleinkinderen straks vragen wat ik heb bijgedragen, kan ik zeggen dat ik mijn verantwoordelijkheid heb genomen voor een duurzame toekomst."

Grote besparing op aardgas

Om die reden steekt Duijvestijn Tomaten veel tijd en energie in het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen. De komst van een aardwarmte-installatie heeft het gasverbruik flink omlaag gebracht. Voor het warmtedeel schat Duijvestijn dat er nu zo’n 4,5 miljoen kuub aardgas per jaar wordt bespaard.

Duivestijn tomaten logo

Duijvestijn Tomaten staat in tuindersland bekend als een voorloper op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf met 14,5 hectare aan kassen in het Zuid-Hollandse Pijnacker teelt op een zeer innovatieve manier tomaten voor supermarkten, groothandels en foodservicebedrijven. Met achttien vaste medewerkers en op piektijden zo’n zeventig mensen, heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een belangrijke speler op de Nederlandse tomatenmarkt.

Goed contact

In de periode voordat de aardwarmte-installatie in gebruik werd genomen, stapte Duijvestijn Tomaten over naar Nuon. In de eerste plaats, zegt Duijvestijn, vanwege de betere contracten.

Advies over de energie voor uw glastuinbouwbedrijf?

Onze marktexperts gaan graag met u in gesprek en zijn er voor al uw vragen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur. Bel ons op 088 098 56 50.

En kijk op Energie voor de glastuinbouw

Nuon heeft heel goed meegedacht over hoe wij met onze geothermie om moeten gaan.

Peter Duijvestijn
Energie-inkoper

Whatsapp groep met nieuws over energiemarkt

Hoewel Duijvestijn door de aardwarmte-installatie veel minder tijd kwijt hoeft te zijn aan energie inkoop, vindt hij het belangrijk om goed en open contact te onderhouden met zijn energieleverancier. 

Duijvestijn: "Ons gasverbruik was de ene dag hoger dan de andere dag. Uiteindelijk werd dit gasverbruik afgerekend tegen de gemiddelde LEBA maandprijs, waardoor we het risico op afrekening tegen hoge dagprijzen hebben voorkomen. "Daarnaast heeft de accountmanager  een groeps-WhatsApp met nieuws over energie aangemaakt. "Zo blijf je goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dat vind ik wel heel erg positief." 

Interessant artikel?