Business bibliotheek

Zo koopt u emissierechten slim in
Zo koopt u emissierechten slim in

Zo koopt u emissierechten slim in

De prijs van emissierechten zal de komende tijd stijgen. Hierdoor is inkopen op het moment dat u de emissierechten nodig heeft, op de spotmarkt, risicovol. Inkopen tegen gemiddelde prijzen, via forwards of veilingen, kan daarom slimmer zijn.

We leggen de mogelijkheden voor het slimmer inkopen van emissierechten kort voor u uit:

1. Emissierechten tegen een gemiddelde prijs inkopen

Door emissierechten in te kopen tegen een gemiddelde dag-, week- of maandprijs heeft u meer zekerheid. Zo ontloopt u het risico van inkopen tijdens een kortstondige prijsstijging, maar tegelijkertijd neemt het de kans op voordeel van een kortstondige prijsdaling weg. U weet wél beter wat u krijgt voor welke prijs. En dat is een geruststellend idee.

Lees ook het artikel 'Waarom de prijs van emissierechten zal stijgen'

2. Emissierechten inkopen via forwards

Ook wanneer u ‘forwards’ koopt, weet u precies waar u aan toe bent. Forwards zijn afspraken over toekomstige rechten. U legt de prijs en de hoeveelheid rechten nu al vast voor in de toekomst. Een prettig idee.

3. Emissierechten inkopen via veilingen

Een deel van de emissierechten die de EU jaarlijks uitgeeft, komt op de markt via veilingen. Dit zijn de veilingen van de verschillende EU-lidstaten. U koopt dus direct van de staat. Prijzen en handelsvolumes zijn openbaar.

Contact met een marktexpert?

Onze experts van de Markt Expertise Desk adviseren u graag. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur.

bel 088 098 56 50

Neem contact met mij op

Een miljard rechten per jaar

Ons team van onze experts analyseert dagelijks de emissiehandel voor u en verhandelt jaarlijkse zo’n miljard rechten. We beperken de financiële risico’s voor uw bedrijf zoveel mogelijk. Een zorg minder voor u.

Slim inspelen op verwachte prijsstijgingen van emissierechten

Analisten verwachten dat de prijs van emissierechten de komende jaren minstens zal verdubbelen. In onze whitepaper 'EU ETS - Slim inspelen op prijsstijgingen' leggen we u uit wat u kunt doen om te voorkomen dat u straks teveel betaalt.

Download de whitepaper

Onze Markt Expertise Desk helpt u graag verder

Wilt u weten welk van bovenstaande opties voor uw bedrijf het interessantst is? Of heeft u andere vragen over emissiehandel? Neem gerust contact met ons op.

Interessant artikel?