Business bibliotheek

Energielabels: welk label krijgt uw kantoor?

Het Energieakkoord voor duurzame groei, in 2013 gesloten door veertig organisaties, verplicht bedrijven de komende jaren volop maatregelen te nemen op het gebied van energiebesparing. Zo is minimaal energielabel C verplicht vanaf 2023 voor vrijwel ieder kantoor. Maar wat houdt energielabel C eigenlijk in? En waarom wordt het verplicht?

Wat zijn energielabels?

Energielabels geven aan hoe energiezuinig een gebouw is. De labels gaan van A tot en met G, waarbij A staat voor het meest en G voor het minst energiezuinig. Energielabel C betekent een vrij energiezuinig gebouw, waar nog wel ruimte is voor verbetering.

Kantoorpanden met energielabel D, E of F kunnen met relatief kleine maatregelen en zonder bouwkundige ingrepen worden aangepast om energielabel C te halen. Denk bijvoorbeeld aan investeringen in isolatie, ventilatie en het aanbrengen van warmwaterinstallaties en zonnepanelen. 

Whitepaper Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Verduurzamen van vastgoed: slim naar energielabel C

Deze whitepaper laat zien welke maatregelen u als vastgoedbeheerder kunt nemen om tot duurzame energielabels te komen.

Download de whitepaper

Waarom energielabel C?

Het Energieakkoord verplicht bedrijven om maatregelen te nemen op het gebied van energiebesparing, schone technologie en klimaatbeleid. Naast een betaalbare en schone energievoorziening zal het Energieakkoord naar verwachting ook een impuls geven aan de werkgelegenheid.

Uiteindelijk moeten de maatregelen leiden tot een energieneutraal gebouwde omgeving in 2050. Het spreekt voor zich dat dit niet van de een op de andere dag te realiseren is. De maatregelen worden daarom gefaseerd ingevoerd. Voor wat betreft het energielabel is het streven om in 2030 álle kantoren over te hebben op energielabel A. Maar voor het zover is, is het verplicht stellen van energielabel C in 2023 de eerste stap in de goede richting.

Advies over verduurzamen?

We gaan graag met u in gesprek. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 088 363 79 32

Ik wil graag dat een energieadviseur mij belt

Inzicht in de status van uw gebouw(en)?

Met onze gratis DuurzaamheidsScan ziet u direct welke energielabels uw gebouwen nu hebben en welke besparingsmogelijkheden er zijn.

Interessant artikel?