Business bibliotheek

Betaalt uw bedrijf het juiste energiebelastingtarief?
Betaalt uw bedrijf het juiste energiebelastingtarief?

Betaalt uw bedrijf het juiste energiebelastingtarief?

De kosten die uw bedrijf maakt voor energie bestaan voor een belangrijk deel uit energiebelasting. Energieleveranciers brengen deze belasting in opdracht van de overheid in rekening. Het is een maatregel om mensen en bedrijven te stimuleren efficiënt met energie om te gaan. Valt er bij u nog te besparen op energiebelasting?

Hoeveel energiebelasting u betaalt, hangt af van de hoogte van uw energieverbruik. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om te besparen op energiebelasting.

Verbruik van uw aansluitingen bij elkaar optellen

Bij een hoger verbruik betaalt u een lager energiebelastingtarief per kWh of m3 aardgas. Als u meerdere elektriciteits- en/of gasmeters op één locatie heeft, moet u het energieverbruik in bepaalde gevallen bij elkaar optellen. Dit heet ook wel: cumulatie van verbruik. Dat is vaak gunstig voor u, omdat de kans groot is dat daardoor een (groter) gedeelte van het verbruik in een lagere belastingschijf valt.

Hulp nodig?

We luisteren graag naar onze klanten. Bel ons gerust als u vragen heeft over energiebelasting. Samen zorgen we dat u niet teveel betaalt.

Korting op uw energiebelasting of btw-tarief

In bepaalde gevallen komt u als zakelijke energieverbruiker in aanmerking voor korting op uw energiebelasting of btw-tarief, bijvoorbeeld als tuinder. En ook als uw organisatie elektriciteit gebruikt voor chemische reductie of de vervaardiging van keramische producten of glaswerk. En zo zijn er nog meer speciale regelingen. Als u in aanmerking denkt te komen voor deze besparing op uw energiebelasting, dan vult u een verklaring in.

Advies over uw zakelijke energie?

We geven graag antwoord op al uw vragen. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 020 892 00 75

Neem contact met mij op

Besparen door zuinig energieverbruik

Een deel van de energiebelasting bestaat uit de heffing Opslag Duurzame Energie (ODE). De inkomsten uit deze heffing gebruikt de overheid om de productie van duurzame energie te stimuleren, bijvoorbeeld met SDE+ subsidie. Het tarief voor ODE geldt voor iedere kWh elektriciteit en kuub gas die u verbruikt. Door uw verbruik te verminderen, bespaart u automatisch ook op deze energiebelasting.

Slim besparen op zakelijke energiekosten

Bij zakelijke energie-inkoop zijn drie zaken van belang: kennis van de energiemarkt, weten hoe uw energieprijs is opgebouwd en bepalen welk type energieproduct past bij uw verbruik. Deze whitepaper helpt u om uw zakelijke energie slimmer in te kopen.

Download de whitepaper

Interessant artikel?