Business bibliotheek

4 redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark
4 redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark

4 redenen om te kiezen voor een elektrisch wagenpark

Voor wie een duurzaam imago belangrijk is, is elektrisch rijden een logische keuze. Maar er zijn meer redenen om te kiezen voor elektrische leaseauto’s en -busjes. Wij zetten vier redenen op een rij.

Waarom kiezen voor een elektrisch wagenpark?

1. Het levert belastingvoordeel op

Een elektrische auto is prettig voor de portemonnee van uw medewerkers. De bijtelling van een elektrische auto is namelijk maar 4 procent. Een flink voordeel ten opzicht van de 22 procent die uw medewerker betaalt voor een benzine- of dieselauto. Bovendien zijn de brandstofkosten een stuk lager. Wie op de zaak laadt, betaalt slechts het zakelijke elektriciteitstarief. En dat scheelt weer in uw bedrijfskosten.

Whitepaper In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

Als bedrijf kijkt u vooral naar brandstof- en onderhoudskosten. Logisch dus dat u nadenkt over een duurzaam, volledig elektrisch, wagenpark. We helpen u in 4 stappen op weg.

Download de whitepaper

2. Ook voor de vakantie is een oplossing bedacht

Wilt u uw medewerkers ook op vakantie verzekeren van optimaal gebruiksgemak? Steeds meer leasemaatschappijen bieden de mogelijkheid om de elektrische auto een aantal weken per jaar om te ruilen voor een hybride ‘vakantieauto’. Zo kunnen uw medewerkers de komende jaren zonder range anxiety – de angst voor een lege accu – naar Zuid-Frankrijk rijden!

3. Een duurzaam imago betekent meer business

Er zijn verschillende manieren om uw bedrijfsvoering te verduurzamen. Maar een elektrisch wagenpark is één van de meest tastbare manieren om dat te doen. Zo laat u al uw stakeholders zien dat u een bijdrage levert aan een schonere wereld. Aangezien steeds meer bedrijven en consumenten daar belang aan hechten, is de kans groot dat dat nieuwe business oplevert voor uw bedrijf. Ook voor veel (potentiële) medewerkers is een duurzaam imago een pluspunt. Bovendien voegt u zich bij een aantal vooraanstaande organisaties: zo hebben bedrijven als IKEA, RoyalHaskoningDHV en Nuon/Vattenfall besloten om volledig over te stappen op elektrisch vervoer.

Lees ook: Vattenfall stimuleert transitie naar elektrische voertuigen

Meer weten over laadpalen voor zakelijk gebruik?

We adviseren u graag. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 8.00 en 22.00 uur.

bel 088 363 79 91

Ik wil graag dat een adviseur mij belt

4. U kunt verdienen aan laadpalen

De prijs die gebruikers van laadpalen betalen per kilowattuur is hoger dan uw inkoopprijs van elektriciteit. Gebruikers betalen daarvoor via een pasje, vaak betaald door hun werkgever. De investering die u nu doet in laadpalen verdient u binnen vijf of zes jaar terug. In de toekomst zal dat sneller gaan. Na die terugverdienperiode zullen de laadpalen u geld opleveren.

In 4 stappen naar een duurzaam wagenpark

In onze whitepaper leggen we aan u uit wat elektrisch rijden voor uw wagenparkbudget betekent, hoe u uw medewerkers enthousiast maakt voor een duurzaam wagenpark en welke stappen nodig zijn voor elektrisch rijden.

Download de whitepaper

Slimme laadoplossingen

Met elektrische laadpalen op uw eigen parkeerterrein zet uw bedrijf een extra stap richting duurzaamheid.

Interessant artikel?