Energie voor de glastuinbouw

Slim inkopen van energie is één van de uitdagingen waar u met uw glastuinbouw bedrijf voor staat. Met ons handelsplatform regelt u het in- en verkopen van uw energie gemakkelijk online. En heeft u daar hulp bij nodig? Dan helpen onze experts u graag. Zij weten namelijk wat er speelt op de energiemarkt en delen hun kennis met u.  Zo heeft u altijd de juiste informatie voor uw in- en verkoopbeslissingen.

Zelf handelen in energie

In- en verkopen via ons handelsplatform

Met een eigen warmtekrachtkoppeling zet R&R Peppers aardgas om in warmte en elektriciteit. Dit aardgas koopt het bedrijf zelf in via ons handelsplatform.

Wilt u ook toegang zelf handelen in energie op ons online handelsplatform? Daar zorgen we voor. Laat het ons weten en u heeft snel toegang.

Meer over ons handelsplatform

Minder risico met gespreide inkoop van uw energie

U kiest graag voor een inkoopstrategie waarmee u zo efficiënt mogelijk inkoopt. Als u dat wilt, dan helpen wij u daarbij. Door gespreid in te kopen, beperkt u het risico.

Advies over energie voor glastuinbouw

Meer weten over de mogelijkheden voor uw glastuinbouwbedrijf? We zijn er op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur voor al uw vragen.

Ik kijk elke dag hoe de prijzen ervoor staan en neem de e-mails door waarmee Nuon mij dagelijks informeert.

Ronald van Ruyven
Eigenaar R&R Peppers

Duurzame glastuinbouw

Sinds Reefresh Kwekerijen z'n energie niet meer uit gas haalt, maar uit restwarmte van de nabijgelegen kunstmestfabriek, bespaart het bedrijf elk jaar 5.040 ton CO2-uitstoot. Een slimme vorm van duurzaam ondernemen, die de paprika’s het Milieukeur-certificaat opleverde.

Lees het verhaal van Piet Reedijk

Beperk ook de uitstoot van CO2 voor glastuinbouw

We werken met z'n allen toe naar een schonere wereld. Om de CO2-uitstoot voor glastuinbouw te beperken, heeft de overheid een CO2-sectorsysteem ingevoerd. Samen met u kijken we graag eens wat dat betekent voor uw bedrijf. We weten wat er speelt, welke oplossingen voor duurzame glastuinbouw mogelijk zijn en waarvoor u subsidie kunt aanvragen.

Bespaar op uw energiebelasting tuinbouw

Als tuinder komt u mogelijk in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief voor levering en/of transport van gas en voor verlaagde tarieven voor energiebelasting tuinbouw.

Korting op uw energiebelasting of btw-tarief

Kassen verwarmen met aardwarmte

Duijvestijn Tomaten is een van de eerste tuinders die aardwarmte gebruikt om kassen te verwarmen. Met deze duurzame oplossing helpen we het bedrijf om 4,5 miljoen kuub aardgas per jaar te besparen.