Duurzame oplossingen voor uw energie

Duurzame oplossingen voor uw bedrijf

Door het gebruik van duurzame energie draagt u niet alleen bij aan een schoner milieu, het levert u vaak ook financieel voordeel op. We denken graag met u mee en helpen bij uw keuze voor een duurzame oplossing. Samen zorgen we dat uw bedrijf minder CO₂ uitstoot én dat u tegelijkertijd bespaart op uw energiekosten.

Eigen opwek van energie met zonnepanelen

Door zelf zonne-energie op te wekken vermindert u de CO2-uitstoot van uw bedrijf. Met zonnepanelen op uw bedrijfspand benut u deze natuurlijke bron van energie bijvoorbeeld om uw machines te laten draaien of uw kantoorpand te verlichten.

De voordelen van zonnepanelen op uw bedrijfspand

Zelf zonne-energie opwekken met zonnepanelen op uw bedrijfspand

Nederlandse windenergie

Neemt u bij ons Nederlandse windenergie af, dan weet u zeker dat uw elektriciteit voor 100 procent afkomstig is van windmolens uit ons land, oftewel dat uw energie CO2-neutraal is. Nederlandse wind voldoet dan ook aan de eisen van het keurmerk Milieukeur. En om aan te kunnen tonen dat uw energie CO2-neutraal is, krijgt u van ons een certificaat.

Samen zorgen we dat uw bedrijf minder CO2 uitstoot, waardoor u een goede positie op de CO2-prestatieladder kunt innemen.

De voordelen van NederlandseWind

Verbeter uw positie op de CO2-prestatieladder

Verbeter uw positie op de CO₂-prestatieladder

Onze Nederlandse windenergie heeft een positief effect op uw positie op de CO2-prestatieladder. Hoe beter uw bedrijf presteert op het gebied van CO2-reductie, hoe hoger uw positie op de CO2-prestatieladder. Daarbij krijgt u bovendien korting op de inschrijfprijs van uw aanbesteding.

Zakelijk elektrisch rijden

De vraag naar elektrische auto's neemt toe. Misschien rijdt u zelf ook al elektrisch? Een verstandige keuze, want u draagt daarmee bij aan de verduurzaming van ons klimaat. Uw auto stoot namelijk geen of aanzienlijk minder schadelijke stoffen uit, zeker als de laadpunten voorzien zijn van energie uit duurzame bronnen..

Wij helpen u graag bij deze goede stap van verduurzaming en zorgen voor slimme laadoplossingen. Of u nu thuis, op het werk of onderweg bent.

Slimme laadoplossingen voor zakelijk elektrisch rijden

Laadoplossingen voor zakelijk elektrisch rijden

Stadsverwarming en -koude

U kunt uw bedrijfsruimte duurzaam verwarmen en koelen met stadswarmte en -koude. Met stadsverwarming gebruikt u geen eigen gasketels, maar bent u direct aangesloten op ons warmtenet.

Stadsverwarming voor bedrijven

Uw bedrijfspand duurzaam koelen

Daarnaast kunt u uw kantoor- of dataruimte koelen met stadskoude. We pompen ijskoud water op uit een diepe plas of meer die we in onze koudecentrale omzetten naar duurzame koude voor uw bedrijf.

Stadskoude voor bedrijven

Stadswarmte en -koude

Andere duurzame oplossingen

Groene batterij, duurzaam alternatief voor dieselaggregaat

Wie kent ze niet: ronkende dieselaggregaten als tijdelijke stroomvoorziening. Vaak ingezet bij evenementen en bouwwerkzaamheden. Deze dieselaggregaten hebben plaatselijk een fikse toename van fijnstof en roet tot gevolg.

Sinds kort hebben we nu een stil, schoon en duurzaam alternatief voor de dieselaggregaat: de groene batterij. Deze batterijen worden opgeladen met wind- en zonne-energie.

Samen met GreenBattery willen we ervoor zorgen dat deze groene batterijen op termijn ook een belangrijke rol vervullen in het opvangen van pieken en dalen in het elektriciteitsnet.

Green battery

Steeds duurzamer

We vertellen u graag wat wij zelf doen om steeds duurzamer te zijn.

Compenseer de CO₂-uitstoot van uw gasverbruik met klimaatneutraal gas

U kunt de CO2-uitstoot van uw gasverbruik compenseren met onze duurzame oplossing KlimaatNeutraal Gas. U draagt hiermee bij aan het realiseren van wereldwijde duurzaamheidsprojecten, waarbij niet alleen positief is voor het milieu, maar waarvan ook de lokale bevolking profiteert.

We luisteren graag naar uw wensen en zorgen ervoor dat we uw CO2-uitstoot compenseren met een project en/of regio waar uw persoonlijke voorkeur naar uitgaat. Een duurzame investering zoals u dat wilt.

5,9 procent van het Nederlandse energieverbruik uit hernieuwbare bronnen

Het energieverbruik uit hernieuwbare bronnen in Nederland is in 2016 uitgekomen op 5,9 procent. Ten opzichte van 2015 steeg het energieverbruik uit wind en zon.

In het stroometiket ziet u met welke energiebronnen onze elektriciteit is opgewekt in 2016. En wat het aandeel is van elke energiebron die gebruikt is.

Bekijk het stroometiket B2B

Heeft u ook thuis stroom van ons? Zie stroometiket consumenten

Compenseer de CO2-uitstoot van uw gasverbruik met GroenGarant

Hernieuwbare energie: GroenGarant

Door gebruik te maken van de stroomsnelheid van water, kunnen we via een turbine elektriciteit opwekken. In Nederland hebben we twee waterkrachtcentrales, in Maurik en Alphen. Ons moederbedrijf Vattenfall exploiteert meer dan honderd waterkrachtcentrales. Met GroenGarant kunt u profiteren van deze duurzame opwek van energie.

Meer weten over onze duurzame oplossingen?

We geven graag antwoord op al uw vragen. U kunt ons altijd bellen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

bel 020 892 00 75

Neem contact met mij op