Oplaadpunten elektrische auto

Oplaadpunten elektrische auto

Oplaadpunten elektrische auto

Thuis, op het werk of bij u in de buurt

 • U parkeert uw auto bij een oplaadpunt.
 • Met de laadkabel verbindt u uw auto met het oplaadpunt.
 • Tijdens het laden wordt de laadkabel vergrendeld.
 • Is de accu vol? Dan stopt deze automatisch met laden.
Oplaadpunten elektrische auto

Vind een oplaadpunt

Vind eenvoudig een oplaadpunt voor uw elektrische auto op de online kaart. Alle openbare oplaadpalen waar u terecht kunt met uw Nuon oplaadabonnement staan op de kaart.

Bekijk de kaart met oplaadpunten
 

Thuis laden

Een oplaadpunt bij u thuis.

 • Oplaadpunten vanaf € 659,-
 • Energiekosten van uw auto verrekenen met uw bedrijf
 • Voordelig groen energiecontract (optioneel)

Ontdek meer over thuis laden

Openbaar laden

Opladen bij u in de buurt of onderweg.

 • Gratis oplaadpas, laagste tarieven
 • Toegang tot duizenden openbare oplaadpunten
 • Handige App

Vraag een oplaadpas of oplaadpunt aan

Bij uw bedrijf opladen

Oplaadpunten voor uw werknemers en bezoekers.

 • Geschikt voor alle auto's
 • Toegang en vergoeding zelf beheren
 • Slim gebruik maken van het beschikbare vermogen op uw netaansluiting
 

Oplaadpunt thuis

Oplaadpunt elektrische auto thuis

Uw elektrische auto thuis opladen? Dat kan met het Nuon Thuislaadpakket. U krijgt een laadbox met een extra krachtig stopcontact. Deze is specifiek ontworpen voor het opladen van elektrische auto's. Zo kunt u snel en veilig uw elektrische auto opladen.

Installeren van uw laadbox

Voor het plaatsen van uw laadbox krijgt u eerst een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens het adviesgesprek selecteren we aan de hand van uw wensen het juiste oplaadpunt op de juiste plek. Uw laadbox wordt vervolgens bij u thuis geïnstalleerd door een gecertificeerde installateur.

Meer informatie Nuon Thuislaadpakket
Oplaadpunt werk

Oplaadpunt elektrische auto werk

Wilt u uw elektrische auto’s opladen bij uw bedrijf? Of wilt u bezoekers de mogelijkheid geven een elektrische auto op te laden? Voor u als ondernemer heeft Nuon flexibele laadoplossingen. Bijvoorbeeld:

 • Eenvoudige en slimme oplaadpunten voor uw bedrijfsauto’s. Bijvoorbeeld die gekoppeld zijn aan uw lokale duurzame energie opwek.
 • Aansluiting bij het landelijke openbare laadnetwerk van oplaadpunten.
 • Installatie van de oplaadpunten en het systeem.
 • Inregelen van de backoffice voor registratie of verrekening.
Voor meer informatie bel 088 36 37 991 of ga naar Nuon Zakelijk Laden.

Openbare oplaadpunten

Openbare oplaadpunten elektrische auto met laadpas

Wilt u uw auto opladen bij openbare oplaadpunten? Dan kunt u een oplaadabonnement afsluiten. U krijgt dan een gratis Nuon oplaadpas.

Voordelen Nuon oplaadpas

 •  U heeft toegang tot alle openbare oplaadpunten van Nuon en aangesloten aanbieders.
 •  U heeft online inzicht in uw verbruik via Mijn Elektrische Voertuig (MijnEV).
 •  U betaalt voor wat u verbruikt en u kunt maandelijks opzeggen.
 •  U heeft al een laadabonnement vanaf € 0,28 per kWh (inclusief btw).
Oplaadabonnement afsluiten
Oplaapunt plaatsen

Openbare oplaadpunten elektrische auto bij u in de buurt

Heeft u een elektrische auto, maar u heeft geen ruimte voor een oplaadpunt thuis? Dan kunt u een verzoek indienen bij de gemeente voor een oplaadpunt dicht bij uw werk of woning. Het oplaadpunt is voor iedereen te gebruiken.

Waar komt het oplaadpunt?

De gemeente bekijkt of het oplaadpunt wordt geplaatst en op welke locatie. Dit hangt onder meer af van de zichtbaarheid en de ligging ten opzichte van de andere oplaadpunten.

Houdt u er rekening mee dat het om het indienen van een verzoek gaat? Wij kunnen u niet garanderen dat er een oplaadpunt wordt geplaatst op de door u verzochte locatie.

Plaatsingsverzoek indienen

Elektrische auto: schoner, stiller en zuiniger

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. Dat is niet zo gek, want een elektrische auto is schoner, stiller en zuiniger dan een gewone auto. Sinds de eerste elektrische auto op de markt kwam werken autofabrikanten hard aan de ontwikkeling van de laadtijd, batterij en veiligheid. Deze ontwikkelingen zorgen voor een prijsdaling van de elektrische auto. Mede hierdoor is de verwachting dat het aantal elektrische auto’s zal blijven stijgen.

Nuon's moederbedrijf Vattenfall heeft samen met Volvo een full-hybrid dieselauto ontwikkeld, die ook volledig elektrisch kan rijden.

Actieradius elektrische auto

Het opladen van een elektrische auto duurt maximaal zes tot acht uur. Soms is sneller laden mogelijk, dan bent u zo'n 20 minuten tot 3 uur kwijt. Hoe ver u met een volle accu komt wordt de actieradius genoemd. Dit verschilt per merk, uw rijstijl en de temperatuur. De meeste elektrische auto's hebben op dit moment een actieradius van ongeveer 150 kilometer.

Elektrische auto: 100% klimaatneutraal?

Een elektrische auto produceert zelf geen CO2, fijnstof en stikstofoxiden. Lekker schoon dus. Maar als u op stroom uit een kolencentrale rijdt, dan is hij nog steeds niet volledig klimaatneutraal. Wilt u milieuvriendelijker rijden? Laad uw auto dan op bij een van de 'oplaadpunten elektrische auto' van Nuon. Dan bent u zeker van 100% groene stroom.

Verbruik elektrische auto

Een elektrische auto verbruikt gemiddeld 0,2 kWh per elektrisch gereden kilometer. Dit houdt in dat u met 1 kWh, 5 km kan rijden. De prijs die u betaalt per kWh hangt onder andere af van waar u uw auto oplaadt. Thuis, op het werk of bij een openbaar oplaadpunt. Of het energiecontract dat u bij Nuon heeft.

Wilt u energie vergelijken? Bekijk het overzicht van alle energieproducten. Bekijk ook de mogelijkheden voor duurzame energie en profiteer van 

Soorten elektrische auto’s

Er zijn 3 soorten elektrische auto's:

1. Elektrisch: rijdt volledig op elektriciteit. Voorbeelden zijn de Nissan Leaf, Tesla Model S, Ford Focus Electric, Volkswagen E-up, Renault Zoë, Renault Fluence en Renault Kangoo.

2. Plug-in hybride: rijdt op elektriciteit, maar kan ook volledig op brandstof rijden of brandstof inzetten om elektriciteit op te wekken. Voorbeelden zijn de Volvo V60 Plug-In Hybrid, BMW i3, BMW i8, Opel Ampera, Chevrolet Volt, Toyota Prius Plug-in, Mitsubishi Outlander.

3. Hybride: heeft een kleine batterij en kan op elektriciteit en brandstof rijden, maar de batterij kan niet van buiten de auto worden opgeladen. Het meest bekende voorbeeld is de Toyota Prius.


Subsidie oplaadpunt

Wilt u een eigen oplaadpunt? In bepaalde gevallen kunt u voor de aanschaf van een eigen oplaadpunt subsidie aanvragen via de MIA en VAMIL regeling. 

Met deze subsidie kunt u besparen op de kosten voor het plaatsen van een oplaadpunt.

Meer informatie

Rijden op groene stroom

Nuon VoordeelLaden is een duurzaam energiecontract die het gebruik van uw elektrische auto extra aantrekkelijk maakt. U krijgt stroom uit Nederland die volledig uit wind en water is opgewekt én korting op stroom die u gebruikt om uw auto op te laden. Bovendien is het gasverbruik bij u thuis ook meteen CO2-neutraal.

Lees meer over Nuon VoordeelLaden.

emobility

Laadpunten App

Vind makkelijk oplaadpunten en tarieven.

Meer over de app