Enkeltarief, daltarief en normaaltarief

Enkeltarief, daltarief en normaaltarief

Enkeltarief, daltarief en normaaltarief

het verschil uitgelegd

Enkeltarief

Gebruikt u overdag meer stroom dan ’s avonds? Dan bent u waarschijnlijk het voordeligst uit met het enkeltarief. Hiermee betaalt u 24 uur per dag dezelfde prijs voor stroom. Dit was voorheen het Continutarief.

Daltarief en normaaltarief

Bent u overdag weinig thuis? Gebruikt u vooral ’s nachts en in het weekend veel stroom? Dan bent u waarschijnlijk het voordeligst uit met het daltarief. Dit was voorheen het Avondtarief of Nachttarief. Overdag en tijdens werkdagen betaalt u een normaaltarief.

Enkeltarief, daltarief, normaaltarief en uw netbeheerder

Het enkeltarief is in elke regio waar u woont beschikbaar. De netbeheerder in uw regio bepaalt om hoe laat uw daltarief ingaat.
Uw daltarief gaat in om 21.00 uur: u betaalt tussen 21.00 uur en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen minder voor stroom.
Uw daltarief gaat in om 23.00 uur: u betaalt tussen 23.00 uur en 7.00 uur, in het weekend en op officiële feestdagen minder voor stroom.
Overdag en tijdens werkdagen betaalt u een normaaltarief en is de prijs voor stroom iets duurder.

Let op: in enkele regio’s kunnen deze tijden afwijken. Bent u al klant? U kunt bekijken in Mijn Nuon welk tarief u betaalt.

Uw netbeheerder geeft u meer informatie over:

 • het aanpassen van uw meter;
 • het tijdstip dat het voordelige tarief ingaat;
 • vaste leveringskosten van de netbeheerder.

Wilt u weten wie uw netbeheerder is? Ga naar aansluitingen.nl.

Gebruik maken van het daltarief en normaaltarief? Kies de juiste meter!

Wilt u gebruik maken van het daltarief en normaaltarief? Dan heeft u een meter met 2 actieve telwerken nodig. Een slimme meter heeft ook 2 telwerken. Heeft u geen meter met twee telwerken of wilt u weten of u een dubbele meter heeft? Vraag dit na bij uw netbeheerder. De netbeheerder kan een dubbele meter voor u plaatsen. Hoe hoog de kosten voor het plaatsen van die meter zijn, verschilt per netbeheerder. Bekijk de voorbeelden van de telwerken.

meter Meter met 1 telwerk meter Meter met 2 telwerken

Veelgestelde vragen

 • Hoe stap ik over van het dal- en normaaltarief naar het enkeltarief?

  Wilt u overstappen naar het enkeltarief? Dit kan eenvoudig in Mijn Nuon. Hier ziet u ook of u uw energiemeter geschikt is voor het dal- en normaaltarief of enkeltarief.

  Meer informatie
 • Zijn het normaal- en daltarief duurder dan het enkeltarief?

  Bij het daltarief is het tarief 's nachts lager dan bij het enkeltarief. Als u het daltarief heeft betaalt u overdag een normaaltarief en is de prijs voor stroom iets hoger.

  Meer informatie
Forum

Vragen over enkeltarief, daltarief en normaaltarief?

Stel uw vraag over enkeltarief, daltarief en normaaltarief via het Nuon Forum. Bekijk ook de vragen van andere klanten en praat mee!

Stel uw vraag

Energie vergelijken

Vergelijk de verschillende energieproducten van Nuon. Voor u hebben we onze meest verkochte producten op een rij gezet. Kies het product dat bij u past.

Energie vergelijken

Bent u al klant?

U kunt uw energieprijzen bekijken in Mijn Nuon.