Handige bespaartips

Bespaartips voor een lagere energienota

Wanneer je een nieuw huis huurt of koopt heb je veel uitgaven. Je wilt natuurlijk niet te veel uitgeven aan je energienota. Wij hebben een aantal handige bespaartips voor je op een rij gezet. Hiermee kun je eenvoudig energie besparen. Dit is goed voor het milieu en je portemonnee.

Spaarlamp

Spaarlampen

Vervang je gloeilampen door spaarlampen. Je bespaart al snel tot 80% energie. Met energiezuinige lampen kun je dus flink besparen. Spaarlampen zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Standbykiller

Sluipverbruik

Voorkom sluipverbruik. Met een klik-aan-klik-uit systeem zet je met één druk op de knop al je apparaten in een keer uit. Hiermee voorkom je sluipverbruik.

Douchekop

Waterbesparende douchekop

Bespaar water én energie. Met een waterbesparende douchekop bespaar je eenvoudig water en energie, zonder comfort te verliezen. Daarnaast kun je ook water besparen met een douchecoach of een waterstop voor het toilet.

Waterklok

Leuke gadgets

Je kunt ook energie besparen met leuke gadgets. Denk aan zonneladers voor je mobiele telefoon of een klok die loopt op water. Zo kun je op een leuke manier energie besparen.