Zo milieuvriendelijk is stadswarmte

stadsverwarming
Telefoon

Vragen?

  •   Bel ons op 0900 0808
  •   We zitten klaar om u te helpen
  •   Of stel uw vraag op ons Forum:
Nuon Forum

Restwarmte

Bij het opwekken van energie in bijvoorbeeld energiecentrales komt een enorme hoeveelheid warmte vrij. Warmte waarmee je bijvoorbeeld een hoop huizen kunt verwarmen. Zonde om te verspillen. Daarom wordt deze zogenaamde ‘restwarmte’ ingezet om de huizen van tienduizenden mensen in de stad te verwarmen. Stadswarmte dus.

Minder CO2-uitstoot

Stadsverwarming zorgt voor een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot. Een huis met stadsverwarming zorgt voor gemiddeld 50% minder COdan een woning met HR-ketel. In 2015 is zo bijna 195.000 ton uitstoot bespaard. Weet u hoeveel zonnepanelen er nodig zijn voor hetzelfde resultaat? Waar de stadswarmte in uw regio vandaan komt? En hoeveel er daar is bespaard op CO2-uitstoot met stadswarmte? Lees het in de CO2-reductierapporten.
Hoe helpt stadswarmte CO2-uitstoot verminderen?

Zonnepanelen

Afval bestaat niet

Netjes uw afval gescheiden? En de rest? Waardeloos, zou je zeggen. Mis! Want met restafval verlicht en verwarm je delen van de stad. Hoe eigenlijk?

Zo verwarm je de stad met afval

Energie Genie

Stadsverwarming uit een thermoskan

Meer duurzame energie. Dat betekent investeren in schonere energiebronnen. Maar ook gascentrales verduurzamen, bijvoorbeeld door warmteopslag.

Meer over de nieuwe warmtebuffer
Zonnepanelen

Hoe werkt stadswarmte?

Stadswarmte maakt gebruik van de warmte die vrijkomt in bijvoorbeeld energiecentrales. Maar hoe komt die warmte vervolgens bij een woning of bedrijf?

Zo werkt Stadswarmte

Van afval naar stadswarmte