Zekerheid, betaalbaarheid en goede service

stadsverwarming
Telefoon

Vragen?

 •   Bel ons op 0900 0808
 •   We zitten klaar om u te helpen
 •   Of stel uw vraag op ons Forum:
Nuon Forum

Bescherming voor consumenten

Als consument met stadsverwarming bent u extra beschermd door de Warmtewet. Zo kunt u rekenen op een betrouwbare levering, een redelijke prijs en goede service.

Wat staat er in de Warmtewet?

 • Leveringszekerheid
  Klanten met stadswarmte krijgen gegarandeerd warmte; de continuïteit is gewaarborgd.
 • Betaalbaarheid
  De overheid stelt een maximumtarief vast voor warmte en ziet er op toe dat leveranciers geen hogere tarieven dan dit maximumtarief in rekening brengen.
 • Goede service
  Klanten krijgen onder andere een duidelijke factuur en ontvangen vooraf informatie over werkzaamheden en onderbrekingen van de warmtelevering.

Waarom is de Warmtewet nodig?

De Warmtewet is ingevoerd om klanten met een aansluiting op een (stads)warmtenet extra te beschermen. Deze klanten krijgen warmte uit een lokale bron via een lokaal netwerk, bijvoorbeeld restwarmte van een energiecentrale. Zomaar van leverancier veranderen kan daardoor niet. Warmte is net als elektriciteit of gas een basisbehoefte. Klanten met warmte verdienen daarom bescherming van de overheid. Zodat ze zeker zijn van warmtelevering, niet te veel betalen en een goede service krijgen. En leveranciers van warmte mogen een redelijke, maar beperkte winst maken op hun warmtenetten. Deze zaken zijn vanaf 1 januari 2014 wettelijk geregeld.

Heeft u Nuon Stadswarmte? Dan bent u er zeker van dat we altijd warmte leveren en goede service bieden. Dat doen we al jaren en dat blijven we doen. 

Alles over de Warmtewet

 • Voor wie geldt de Warmtewet?

  De Warmtewet geldt voor woningen en bedrijven met een warmteaansluiting tot maximaal 100 kilowatt thermisch en voor warm water een Comfort Warmwater klasse 4 (CW-klasse 4). Dat zijn bijna alle huishoudens en daarnaast een groot aantal kleinzakelijke afnemers. In heel Nederland gaat het om ongeveer 600.000 huishoudens.

  Wie moeten zich aan de Warmtewet houden?
 • Krijg ik een vergoeding als er een storing is in de warmtelevering?

  Wij vinden het belangrijk dat u ongestoord van warmte en warm water gebruik kunt maken. Toch kan er een keer iets mis gaan. Heel vervelend als dat gebeurt, en helemaal als het lang duurt. Daarom is het goed dat in de Warmtewet staat dat u automatisch recht heeft op een vergoeding bij ernstige storingen in het warmtenetwerk van Nuon Warmte die langer dan 4 uur duren.

  Lees meer over de vergoeding
 • Is het warmtetarief veranderd?

  Door de Warmtewet is vanaf 2015 de opbouw en hoogte van het warmtetarief veranderd. Wel blijft gelden dat u gemiddeld niet méér betaalt dan wanneer u op gas zou stoken.

  Voor heel 2015 heeft de ACM bepaald dat...