Extra warmwatercomfort

stadsverwarming
Telefoon

Vragen?

  •   Bel ons op 0900 0808
  •   We zitten klaar om u te helpen
  •   Of stel uw vraag op ons Forum:
Nuon Forum

Extra warm water

Nuon Stadswarmte zorgt ook voor warm kraanwater in uw woning. Het warme kraanwater komt kant-en-klaar uw woning binnen. Het is altijd direct beschikbaar, 24 uur per dag. De hoeveelheid warm water is aangegeven met een Comfort Warm water label (CW-label).

CW-label

Standaard heeft u CW-label 3 of 4. Daarmee heeft u ruim voldoende warm water beschikbaar om te douchen, de afwas te doen of een bad te nemen. Maar u kunt kiezen voor extra warm watercomfort. Het hoogste CW-label is 6, waarmee u op meerdere plaatsen in huis tegelijk warm water kunt gebruiken, zonder dat dit invloed heeft op de waterhoeveelheid en de temperatuur. Kiezen voor minder comfort is natuurlijk ook mogelijk. Uw binneninstallatie moet wel geschikt zijn voor een hoger CW-label, of anders aangepast worden door een installateur. 

Aanpassen aansluiting

Voor een hoger CW-label betaalt u ook een hoger vastrecht. Daarnaast moet u rekening houden met een hoger verbruik. Om extra warmwatercomfort mogelijk te maken, moet een installateur de warmteafleverset in uw meterkast aanpassen. Via mijnaansluiting.nl kunt u een wijziging van uw stadswarmte-aansluiting aanvragen.

Meer over het aanpassen van uw aansluiting

CW-labels en hoeveelheid water per minuut

CW-label Hoeveelheid water (60 graden)
1 2,5 liter per minuut
2 3,6 liter per minuut
3 6 liter per minuut
4 7,5 liter per minuut
5 9 liter per minuut
6 16,5 liter per minuut