Hoe werkt stadswarmte?

Zonnepanelen
Telefoon

Vragen?

  •   Bel ons op 0900 0808
  •   We zitten klaar om u te helpen
  •   Of stel uw vraag op ons Forum:
Nuon Forum

Van restwarmte naar een warme woning

Stadswarmte maakt gebruik van de warmte die vrijkomt in bijvoorbeeld energiecentrales. Deze warmte verwarmt grote vaten met water. Dit warme water stroomt vervolgens via een ondergronds leidingnet naar woonwijken en bedrijventerreinen.

Via een overdrachtstation stroomt het warme water naar uw meterkast. De afleverset in uw meterkast verdeelt de warmte over de radiatoren en waterleidingen. Zodra uw woning verwarmd is, wordt het afgekoelde water weer opgevangen in het overdrachtstation. Dat water kan dan opnieuw worden verwarmd. Simpel en zuinig dus.

Zo werkt stadswarmte

Gegarandeerd een warme woning

Is uw woning aangesloten op stadswarmte? Dan bent u 24 uur per dag voorzien van warmte. Of de energiecentrales nu draaien of niet. Om de levering van stadswarmte altijd te kunnen garanderen zijn namelijk slimme oplossingen bedacht. Zo werd kortgeleden de bouw voltooid van een gigantische ‘thermoskan’ bij de energiecentrales in Diemen, waarin warmte kan worden opgeslagen.

stadsverwarming

Hoe milieuvriendelijk is Stadswarmte?

Met stadswarmte veranderen we energie die anders verloren gaat in warmte voor woningen en bedrijven. Klanten met stadswarmte helpen zo de uitstoot van CO2 terug te dringen.

Naar Hoe milieuvriendelijk is Stadswarmte?

Video stadsverwarming


Energie Genie

Stadsverwarming uit een thermoskan

Meer duurzame energie. Dat betekent investeren in schonere energiebronnen. Maar ook gascentrales verduurzamen, bijvoorbeeld door warmteopslag.

Meer over de nieuwe warmtebuffer
Zonnepanelen

Afval bestaat niet

Netjes uw afval gescheiden? En de rest? Waardeloos, zou je zeggen. Mis! Want met restafval verlicht en verwarm je delen van de stad. Hoe eigenlijk?

Zo verwarm je de stad met afval

Opening stadswarmtenet Nijmegen