Uw verwarming ontluchten

Eenvoudig zelf radiator ontluchten

Tik, tik, tik… tikkende leidingen, voor velen is het een bekend geluid. Grote kans dat er lucht in uw cv-installatie zit. Niet alleen hinderlijk, maar ook energieverspillend. En dat is zonde. Want het is heel eenvoudig om in 6 stappen zelf de verwarming te ontluchten. 

Hoort u wel eens vreemde borrelende of tikkende geluiden in uw leidingen? In de winter als de verwarming weer aangaat, komt dit regelmatig voor. Dit kan komen doordat er luchtbellen in de leidingen zitten, waardoor de verwarming ook niet meer goed opwarmt. De oplossing hiervoor is de verwarming ontluchten. Volg de onderstaande stappen.

Voorbereiding
Voorbereiding: zet de verwarming minstens 10 minuten aan. Daardoor verzamelt de lucht zich bij de ontluchtingsventielen. Houd een doekje en een ontluchtingssleuteltje bij de hand.

Stap 1
Zet de kamerthermostaat zo laag mogelijk.

Stap 2
Begin bij de radiator op het laagste punt in uw huis. Werk daarna naar boven en eindig met de radiator op het hoogste punt.

Stap 3
Sluit de kraan van de radiator die u wilt ontluchten.

 

Stap 4
Houd een doekje bij het ontluchtingsventiel van de radiator en draai hem open met het ontluchtingssleuteltje. Zodra er water uit komt, draait u hem weer dicht.

Stap 5
Heeft u alle radiatorkranen gehad? Draai dan de radiatorkranen weer open en zet de thermostaat op de gewenste temperatuur.

Stap 6
Controleer of de waterdruk in de cv-ketel goed is. Dat is het geval als de wijzer van de drukmeter in het groene gedeelte staat, tussen 1,5 en 2 bar.
Staat de wijzer in het rode gedeelte, vul de ketel dan bij.
In het artikel ‘Eenvoudig zelf de cv bijvullen’ leest en ziet u hoe dit gaat. Na deze stappen is het getik verdwenen, verspilt u geen energie meer en wordt het weer snel behaaglijk warm.

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Nuon levert meer dan energie

We helpen u graag met advies over isolatie, cv-ketels of zonnepanelen. Ook over het reinigen van uw ventilatiesysteem of het beveiligen van uw huis. En over elektrisch rijden en oplaadpunten.

Zo ontlucht u uw radiator


Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; handdoeken van cradletocradle. Gemaakt van 100% natuurlijke, afbreekbare producten.

Naar Nuon Exclusief Besparen

Deel dit artikel via: