Schoorsteen schoonmaken

Schoorsteenveger

Verstandig onderhoud: uw schoorsteen schoonmaken. Als u een houtkachel, open haard of oude gaskachel heeft, laat dan één keer per jaar uw schoorsteen schoonmaken. De schoorsteen is onderdeel van uw verwarmingssysteem, en een goed onderhouden systeem stookt veilig en zuinig. Laat de schoorsteenveger dus ieder jaar langskomen.

Schoorsteen schoonmaken
Bij een houtkachel, open haard of oude gaskachel laat u één keer per jaar de schoorsteen schoonmaken. Er zijn verschillende soorten schoorsteenkanalen: gemetseld of van staal. De schoorsteen van houtkachels en haarden bepaalt in grote mate of het stoken veilig, gezond en milieuvriendelijk verloopt. Een schone schoorsteen voert rookgassen sneller af. Dat stookt zuiniger, is beter voor de gezondheid en verkleint de kans op een schoorsteenbrand.

Veiliger en beter
Met het schoonmaken van het schoorsteenkanaal stookt u veiliger. Het levert u in ieder geval een beter werkende en veiligere installatie op. En een installatie die beter werkt, werkt zuiniger. Schoorsteenvegen is zeker verstandig bij een ouder schoorsteenkanaal van gaskachels en cv-installaties.
  


Schoorsteen schoonmaken niet nodig bij HR-Ketel
Bij een moderne HR-Ketel hoeft u het schoorsteenkanaal niet te reinigen, omdat gas geen roet achterlaat. De ketel moet u wel één keer in de twee jaar na laten kijken door een specialist. Zo weet u zeker dat alles optimaal blijft afgesteld, er geen lekkage optreedt of dat de onderdelen (bochten en rechte stukken) van het schoorsteenkanaal los gaan zitten.

Automatische ontluchtingssystemen
In veel huizen scheiden mechanische systemen (niet te verwarren met mechanische luchtventilatiesystemen) automatisch de lucht en het vuil. Deze systemen zijn vaak geïntegreerd in de cv-installatie. U kunt apart een extra lucht/vuilafscheider aanschaffen voor een nog betere werking van uw installatie. Deze haalt het vuil ‘op’, wat de kans op storing kleiner maakt. Het levert u een betrouwbare cv-installatie op die storingen en roestvorming voorkomt en minder geluid maakt.
  

  

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie
Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; handdoeken van cradletocradle. Gemaakt van 100% natuurlijke, afbreekbare producten.

Naar Nuon Exclusief Besparen

Gratis sparen voor cadeaus

Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende gadgets en apparaten.

Ga naar Nuon Exclusief

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: