Problemen met uw cv-ketel

Oplossingen problemen met uw cv

Heeft u een tikkende verwarming, of wordt uw radiator niet warm? Lees in dit artikel hoe u zelf problemen met uw cv-ketel en uw verwarming op kunt lossen.

Een tikkende verwarming
Geluiden uit de radiatoren duiden op lucht in de leidingen. U kunt zelf eenvoudig de verwarming ontluchten met een ontluchtingssleuteltje. Begin altijd
bij de radiator die zich op het laagste punt in huis bevindt. Met de nieuwe ketels is zelf ontluchten tegenwoordig niet meer nodig, omdat hier automatische ontluchters op zitten. Voor wie dat nog niet heeft, kan jaarlijks ontluchten goed zijn. Dat geldt ook voor als u geluiden uit de radiator hoort of als radiatoren
slecht warm worden. Lees meer over verwarming ontluchten

Een radiator wordt niet warm of volledig warm
Een radiator wordt niet warm of niet volledig warm? Dat kan komen door lucht in de radiator. Uw verwarming ontluchten helpt dan. Heeft u ontlucht en uw verwarming wordt niet warm, dan kan het zijn dat de kraan van de radiator stuk is. Test dit eerst door alle andere radiatoren dicht te draaien. Wordt hij nu wel warm, dan ligt het dus niet aan de kraan, maar zit het probleem in de ketel of het leidingensysteem. Schakel daarvoor een deskundige in. Ook kan het zijn dat uw verwarming niet goed is ‘ingeregeld’. Dan wordt het warm water niet goed over de radiatoren verdeeld. Laat een deskundige installateur naar uw verwarmingssysteem kijken en de benodigde capaciteit van de cv en het warmwatertoestel berekenen en de installatie inregelen. Hij kan ervoor zorgen dat de capaciteit van uw verwarming weer efficiënt gebruikt wordt.
  


Uw verwarming bijvullen bij te weinig druk
Als de waterdruk van de ketel minder dan 1 bar is, zit er te weinig water in het systeem en moet u uw verwarming bijvullen. In het instructiefilmpje ziet u hoe een verwarming bijvullen in zijn werk gaat. Moet u bijna elke maand bijvullen, dan kan het expansievat van de ketel stuk zijn. Laat dit door een monteur vervangen. Is het vat nog in orde, dan zit er waarschijnlijk een lek in het systeem. Schakel hiervoor een deskundige in.

De verwarming doet 't wel, maar er is geen warm water
Probeer ook een ander warmwatertappunt, bijvoorbeeld een wastafelkraan. Controleer ook of er sowieso wel waterdruk aanwezig is in de hoofdwaterleiding. Is dat het geval, dan gaat het waarschijnlijk om een storing in uw ketel. Kijk op het display van uw cv-ketel of er een storingscode is aangegeven en raadpleeg de gebruiksaanwijzing. Soms is het op te lossen door de ketel te resetten of de stekker uit het stopcontact te halen en er weer in te doen. Blijft de storing aanwezig, raadpleeg dan de installateur. Het is aan te raden om uw cv-ketel jaarlijks of tweejaarlijks te laten checken door een erkende installateur. Zo kunt u storingen en gebreken helpen voorkomen.

  

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Besparen met verwarmen

Gratis sparen voor cadeaus

Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende gadgets en apparaten.

Ga naar Nuon Exclusief

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: