Eenvoudig zelf de cv bijvullen

Eenvoudig zelf cv bijvullen

Wordt de verwarming eigenlijk wel warm? Als het antwoord nee is, kan het goed zijn dat druk in de cv-ketel te laag is. U kunt dit controleren door op de meter te kijken. Die moet het groene gedeelte staan, tussen de 1 en 2 bar. Staat de meter in het rode gedeelte, dan is bijvullen nodig. En dat kunt u makkelijk zelf. Voorbereiding: zorg voor een handdoek of een dweil en een emmer of een teil.

Stap 1
Zet uw kamerthermostaat op de laagste stand. Wacht tot uw CVketel nog maar 40 graden aangeeft. Dit is belangrijk want u gaat de ketel bijvullen met koud water. Als koud water in een te hete ketel stroomt, kan de binnenkant barsten.

Stap 2
Sluit de vulslang aan op de koudwaterkraan. Houd een emmer onder het uiteinde van de slang en open de kraan. Laat het water tot de rand van de slang komen. Zo zit er bijna geen lucht in de slang en kan er dus ook bijna geen lucht in de cv-installatie komen. Doe de waterkraan dicht.

Stap 3
Zoek dan de vulkraan, die zit meestal bij de ketel. Draai de dop van de vulkraan, zonder de vulkraan te openen. Sluit de vulslang goed vast aan op de vulkraan van de cv-installatie.

Stap 4
Nu gaat u uw verwarmingsketel bijvullen. Open de waterkraan en draai daarna pas de vulkraan van de cv-installatie open. Na een kwartslag is de vulkraan helemaal open.

Stap 5
Als de druk bijna op 2 bar staat, sluit u eerst de vulkraan en daarna de waterkraan. Koppel de slang af en laat het water dat nog in de slang zit, in een emmer lopen. Hier komt de dweil van pas.

Stap 6
Zet de kamerthermostaat weer op de gewenste stand. Er komt altijd een beetje lucht mee met het bijvullen van de CV-ketel. U moet hiervoor de radiator ontluchten. In het artikel ‘Zelf uw verwarming ontluchten in 6 stappen’ leest en ziet u hoe dit gaat.

Nuon levert meer dan energie

We helpen u graag met advies over isolatie, cv-ketels of zonnepanelen. Ook over het reinigen van uw ventilatiesysteem of het beveiligen van uw huis. En over elektrisch rijden en oplaadpunten.

Zelf uw cv ketel bijvullen

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; handdoeken van cradletocradle. Gemaakt van 100% natuurlijke, afbreekbare producten.

Naar Nuon Exclusief Besparen

Deel dit artikel via: