Sfeervol inrichten met ledverlichting

Sfeervol verlichten met ledlampen

Ledlampen gebruiken tot 85 procent minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan tot wel 20 jaar mee. Helaas bestaat de gedachte dat ledverlichting koud en kil is, maar niets is minder waar.

De nieuwste generatie ledlampen geeft sfeervol, warm licht. Met onderstaande tips creëert u in elke ruimte van het huis precies de sfeer die u zoekt.

Lamp met body
Bij sfeervolle verlichting draait het niet alleen om de juiste lamp. Ook dat wat om de lamp heen zit, is bepalend voor de uitstraling. De juiste armatuur kan een simpele lamp omtoveren tot een designpronkstuk. Ook kunnen armaturen de kleur en bundeling van het licht veranderen. Zo geeft een witte ledlamp zachter, warmer licht als u deze bijvoorbeeld plaatst in een houten armatuur.

Hoe zachter hoe beter
Door licht te laten weerkaatsen op de muur of op het plafond kunt u ook wat koeler licht een mooie, zachte kwaliteit geven. Ook door een ledstrip of led TL op de grond of achter een meubelstuk te plaatsen, creëert u een zacht en sfeervol effect.

Wilt u de ruimte groter doen lijken?  
Inbouwspotjes langs de wand van een smalle gang geven een ruimte een breder beeld. Spotjes zijn geschikt voor zowel sfeerverlichting als functioneel licht. Hebt u thuis halogeenspotjes? Deze kunt u prima vervangen door zuinige ledspots. Ze zijn dimbaar, hebben een vergelijkbare lichtopbrengst en dezelfde warme lichtkleur.

Prachtig uitgestald?
Met een ledstrip in de garderobekast, hoef je nooit meer op de tast naar dat ene kledingstuk te zoeken. Ook je favoriete boeken licht je perfect uit met een paar ledstrips in de boekenkast. 

Productief aan de slag?
Ledlicht is niet alleen sfeervol, maar ook heel geschikt voor functionele verlichting. Maar kies bij een bureau- of leeslamp liever niet voor een te zachte lichtkleur (minder dan 3000 Kelvin). Dan krijgt je lichaam namelijk de neiging om in de ruststand te gaan, waardoor je je moe zult voelen. Een lichtkleur van 4000K of 5000K is ideaal om energiek bij aan de slag te gaan.

Op zoek naar de juiste accenten?
Door ledstrips achter objecten te plaatsen, brengt u gemakkelijk subtiele accenten aan. Plaats bijvoorbeeld een strip achter een schilderij, onder een bank of onder een rij keukenkastjes. Door de lichtweerkaatsing lijkt het of de objecten los komen van de muur of vloer. Zo accentueert u de unieke elementen van uw inrichting en geeft u uw kamer een stijlvolle uitstraling.

Een vleugje romantiek?  
Niets romantischer dan kaarslicht. Met ledkaarslampjes creëert u in iedere kamer snel een romantische sfeer, zonder dat u bang hoeft te zijn dat gordijnen vlamvatten of kleine kinderen zich branden. Zet bijvoorbeeld eens een paar ledkaarsjes in de vensterbank. Dan ziet uw huiskamer en zowel van binnen als van buitenaf gezellig uit.

Een stijlvolle opgang creëren
Kleine ledspotjes langs de traptreden of achter de trapleuning geven de hal een stijlvolle uitstraling. Bovendien zorgen ze voor extra veiligheid in het donker. Ook heel geschikt als de trap in de huiskamer staat. Zo betrekt u de trap op een speelse manier bij het interieur.

Houd u van kleur?
Ledverlichting is er in talloze kleuren. Leuk voor in de kinderkamer, maar ook heel geschikt om unieke accenten aan te brengen in uw inrichting. Plaats bijvoorbeeld eens een gekleurde ledlamp in een ongebruikte schouw of open haard voor een warm en speels lichteffect. Met gekleurd licht creëert u precies de sfeer die bij uw smaak en stemming past. 

 

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Sfeer met energiezuinige verlichting

Gratis sparen voor cadeaus

 Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus.

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende verlichting.

Ga naar Nuon Exclusief

Verlichting is veranderd


Energie bewust met kinderen

Energie Genie

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Deel dit artikel via: