5 checks om uw huis veilig achter te laten

Check: laat uw huis veilig achter

Uit politiecijfers blijkt dat 60% van de inbraken wordt gepleegd in de wintermaanden, met een piek rondom de feestdagen. Doe daarom de Veilig Wonen Check. Laat u uw woning toch niet met een gerust hart achter? Overweeg dan een huisbeveiligingsysteem te laten plaatsen. Dat kan bijvoorbeeld door onze partner Feenstra.

1: Hoe staat het met uw buitenverlichting?
Inbrekers houden niet van licht, daarom is het belangrijk om de buitenverlichting rondom uw woning te controleren. Werkt alles naar behoren en zijn er wellicht meer lampen nodig? Plaats buitenverlichting met sensoren.

En als u toch bezig bent in de tuin, zorg dan ook dat de voor- en zijtuin goed gesnoeid is, zodat een inbreker zich hier niet makkelijk kan verschuilen.

2: En uw verlichting binnen?
Zorg dat uw woning uw afwezigheid niet benadrukt als u even weg bent. Laat eventueel licht branden alsof u thuis bent. Bent u wat langer weg, maak dan gebruik van tijdschakelaars. Wissel deze regelmatig van plek en vergeet de bovenste verdiepingen niet.

3: Geen inbrekersgereedschap in de tuin?
Zorg ervoor dat containers en ladders niet voor het grijpen staan in de tuin en zet ze in een schuur of leg ze aan de ketting. Als containers en ladders vastzitten, kunnen ze minder gemakkelijk gebruikt worden om naar binnen te klimmen.

4: Hoe is het gesteld met uw ramen en deuren?
Wanneer u langer van huis bent is het verstandig om alle ramen en deuren goed te sluiten. Controleer ook eens of uw hang-en sluitwerk voorzien is van het SKG-keurmerk. Deze sloten zijn uitvoerig getest op inbraakwerendheid.

Uit onderzoek blijkt dat hiermee de kans op inbraak 90% kleiner wordt. Heeft u een schuifpui? Plaats aan de binnenzijde op de rails een balk, zodat de schuivende deur vanaf buiten niet te openen is.

5: Is er in uw buurt buurtpreventie?
Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden of start een buren-app via bijvoorbeeld Whatsapp om elkaar op de hoogte te houden van ieders afwezigheid. Bel bij verdachte situaties altijd 112.

Daarnaast is politie tijdens de donkere dagen van oktober tot maart extra actief om inbraak tegen te gaan. Dit gebeurt met het Donkere Dagen Offensief, waarbij er in de winterperiode meer toezicht is. Ook worden er activiteiten georganiseerd om mensen bewuster te maken van de risico’s op woninginbraak.

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Sluipverbruik: top 5 stille energieslurpers

  1. Computer met randapparatuur: u kunt hierop 150 kWh, zo'n € 30 per jaar besparen. Stel energiebeheer in en zet uw computer bij pauzes direct in de slaap- of sluimerstand.
  2. Ready/warmhoudstand koffiemachine: € 6 tot € 20 per jaar. Zet bij espressomachines de standby-stand zoveel mogelijk uit. Kies verder een apparaat dat zichzelf uiteindelijk uitschakelt.
  3. Stereo/losse audioapparatuur: 40 kWh, circa  € 6 tot € 10 per toestel per jaar. Sluit uw tv, audio, computer, printer en overige apparatuur aan op een stekkerdoos met aan/uitschakelaar of met een tijdschakelaar.
  4. Adapters van modem en telecom apparatuur: 80 kWh, ofwel € 15 tot € 40 per jaar.
  5. Decoders van een tv: € 15 tot € 40 per jaar


Gratis sparen voor cadeaus

 Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus.

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende verlichting.

Ga naar Nuon Exclusief

Deel dit artikel via: