Wat kan ik isoleren aan mijn huis?

Een comfortabel geïsoleerd huis

Wat kan ik isoleren aan mijn huis

Een goed geïsoleerd huis is wel zo comfortabel. De mogelijkheden voor isolatie zijn legio, het is maar net waar u naar zoekt. Wij zetten ze allemaal voor u op een rij.

Spouwmuurisolatie

Is uw woning in 1988 gebouwd of eerder? Dan is er bij de bouw geen of slechts matige gevelisolatie aangebracht. Spouwmuurisolatie is dan voor u een interessante optie. De kosten zijn vaak lager dan wordt gedacht en de besparingen fors. Net als de verbetering van het comfort in uw woning: vocht en tocht verdwijnen.

Tegenwoordig kunnen wij ook oude spouwmuurisolatie verwijderen of vervuiling in de spouwmuur weghalen. Dus eigenlijk is het nu vrijwel altijd mogelijk om uw spouwmuur te isoleren. Spouwmuurisolatie wordt van buitenaf aangebracht. Verwijderen van oude isolatie of verwijderen van vervuiling gebeurt ook van buitenaf. U merkt daardoor bijna niets van de werkzaamheden. In de voegen worden gaatjes gemaakt niet groter dan een munt van 1 euro. In de muur wordt glaswol gespoten en de gaatjes worden weer dichtgemaakt. Binnen een dag is het klaar en heeft u er geen omkijken meer naar. En de comfortverbetering en energiebesparing merkt u snel daarna.

HR++ dubbel glas

Bij HR++ dubbel glas zit er tussen twee platen glas een speciaal gas. Dit gas heeft een hoge warmteweerstand en laat dus moeilijk warmte door. Daarnaast heeft HR++ dubbel glas een doorzichtig laagje metaal. Dat laagje metaal isoleert extra. Het glas isoleert hierdoor 5 keer beter dan enkel glas. Het isoleert 2,5 keer beter dan gewoon dubbel glas. HR++ dubbel glas zorgt voor een gunstiger energielabel voor uw woning, is inbraak- en geluidwerend en verbetert het wooncomfort. Bovendien bespaart u op uw energiekosten. Ook als uw kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan HR++ glas al een rendabele investering zijn.

Nuon biedt zelf geen isolerend glas aan. Wij adviseren u daarvoor contact op te nemen met een lokale glaszetter of aannemer.

Vloer-/ bodemisolatie

Met vloer- of bodemisolatie heeft u geen last meer van koude voeten. Voor vloer- of bodemisolatie is geen verbouwing nodig. U merkt bijna niets van de werkzaamheden, het is binnen 1 dag klaar. Vloerisolatie wordt namelijk aangebracht via de kruipruimte door een isolerende laag tegen de onderkant van de vloer te spuiten. Bij bodemisolatie wordt er een isolerende laag materiaal op de bodem gelegd.

Dakisolatie

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u gemiddeld 650 euro per jaar aan energiekosten. Alleen al via een dak verliest een woning een hoop warmte, waardoor u meer moet stoken. Dakisolatie is een goede keuze. Er gaat wel 10 keer minder warmte verloren via uw dak. Nuon biedt dakisolatie in twee typen aan: een harde plaat voor een leefzolder en een zachte plaat voor een opbergzolder. Uw zolder wordt niet alleen geïsoleerd, maar ook mooi afgewerkt en dat alles in één dag. En profiteer nu nog van de lage btw van 6 procent op dakisolatie.

 

Delen via