Slimme tips voor buiten drogen

Gun uw wasgoed de buitenlucht

Gebruikt u het voorjaar al in uw voordeel? Gun bijvoorbeeld uw wasgoed de aangename buitenlucht en vermijd die dure wasdroger binnen. Voor stijf opgedroogde handdoeken hoeft u niet bang te zijn. Wij helpen u graag met zinvol advies.

Lentefrisse was
Écht lentefrisse was lukt alleen met buitenlucht. Wasgoed dat u uithangt in uw tuin, patio of op uw balkon, ruikt veel frisser dan wasgoed uit de droger. Bovendien vermijdt u een hoop kosten. Wie een wasdroger het hele jaar door gebruikt, verbruikt al snel € 60 aan stroom. Pak dus dat lentevoordeel, maar doe het wel slim.

Schoon en kreukvrij
Zonlicht maakt de was schoner, blijkt uit onderzoek. De uv-straling doodt bacteriën die zich in onze was kunnen ophopen. En de wind houdt kreuken uit uw was, zodat u veel minder strijkwerk heeft.

Natuurlijke vlekverwijderaar
Drogen in de volle zon heeft nog een voordeel: wit wasgoed wordt nog witter. Het uv-licht werkt als een natuurlijk bleekmiddel, dat kleurstof in vlekken afbreekt. Zelfs als de vlekken al wat ouder zijn. Maar overdrijf het niet. Uiteindelijk zorgt uv-licht namelijk ook voor zwakkere vezels in de stof. De was mag dus naar binnen zodra hij droog is.

 

Uitzonderingen
Zoals u weet, mogen bepaalde kledingstukken niet in de wasdroger. Zo zijn er ook uitzonderingen voor de zon. Witte kleren van wol en zijde kunnen gelig worden van zonlicht en de bonte was kan erdoor verbleken. Droog gekleurde kleding dus altijd binnenstebuiten. Een donzen dekbed aan de waslijn is meestal geen goed idee; het duurt erg lang voor de veren helemaal droog zijn. Stop zo’n dekbed liever op lage temperatuur in de droger - met een paar tennisballen erbij, zodat de inhoud niet in één hoek verdwijnt.

Heerlijk zachte handdoeken
Handdoeken aan de lijn brengen weer een heel andere probleem met zich mee: die worden vaak zo stijf als een plank. Tip: doe ze eerst 10 minuten in de droger en hang handdoeken daarna pas buiten op. Dan blijven ze heerlijk zacht.

Geen zon?
Geen stralende dag? Geen punt. Ook zonder zon kan de was prima aan de lijn drogen – zowel buiten als binnen. Hang de was binnen wel in een goed geventileerde ruimte. Nat wasgoed zorgt voor extra vocht in huis. Daardoor krijgen huisstofmijt en schimmels meer kans, blijkt uit onderzoek. Lekker open dus die ramen en verwelkom de lente!

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie
Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; ComBekkbraadpan van trainrails. Gemaakt van recycled gietijzer.

Naar Nuon Exclusief Besparen
Groene stroom

Doe de energietest

Ontdek hoe goed jullie zijn in energie besparen! De Bespaarwijzer geeft bij uw specifieke energiescore enkele passende tips.

Doe de energietest

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: