Besparen door energieverbruik bij te houden. Hoe dan?

Hoge jaarafrekening voorkomen

Van onze calorie-inname tot onze hartslag en van onze conditie tot onze energierekening. Alles kunnen we tegenwoordig bijhouden met behulp van handige apps en slimme meters. En dat is goed nieuws, want een beetje meer inzicht in de dagelijkse routines, dat leidt al snel tot positieve veranderingen.

5 tot 10 procent besparen
Wist u dat het bijhouden van uw energieverbruik al kan leiden tot een besparing van 5 tot 10 procent op de jaarlijkse rekening? Met de Mijn Nuon App kunt u heel gemakkelijk uw verbruik bijhouden en zo nog gerichter besparen. Want in een oogopslag ziet u uw huidige verbruik ten opzichte van uw verbruik van vorig jaar of vorige week. Zo kunt u direct de energieslurpers aanpakken.

Slimme meters voor lijf én huis
Henny Oord uit Zutphen weet daar alles van. Als eigenaar van een IT-bedrijf en groot liefhebber van gadgets en technologie doet hij al enige tijd zijn voordeel met een aantal slimme meters in en om het huis: ‘Zoals een melding op mijn iWatch me eraan herinnert dat ik te weinig bewogen heb, zo lees ik aan mijn energieverbruik af waar ik gemakkelijk op zou kunnen besparen.

Een paar simpele aanpassingen
Voor ons gezin was dat bijvoorbeeld de waterpomp van de vloerverwarming. Die bleek 24 uur per dag te blijven draaien. Ik heb een 'warmtevoelertje' een soort sensor, laten plaatsen die de pomp alleen aanzet als het nodig is. Dat kostte 70 euro. Met de besparing die dat opleverde, had ik die pomp er binnen een half jaar uit. 

Ook heb ik de halogeenspotjes boven de eettafel vervangen door ledspotjes. Dat scheelde aanzienlijk in verbruik.’

Een beetje inzicht
Is Oord dan de hele dag met apps en metertjes in de weer? ‘Nee hoor, helemaal niet,’ lacht hij. ‘Ik vind het leuk, maar ik ben er eigenlijk nauwelijks tijd aan kwijt. Dat is juist het mooie. Alleen al door mijn energieverbruik bij te houden en wat kleine veranderingen door te voeren, heb ik mijn jaarrekening met 20 procent terug gebracht. Zonder dat ik daar hele gekke dingen voor heb hoeven doen. Toch leuk dat een beetje inzicht zo’n groot verschil kan maken?’

Ook meer inzicht in uw energieverbruik?
In de Mijn Nuon App houdt u eenvoudig uw meterstanden bij en vergelijkt u in één oogopslag uw huidige verbruik met uw verbruik van vorig jaar of vorige week. Ook krijgt u automatisch een melding als uw verbruik hoger uitvalt dan verwacht. 

Bovendien kunt u in de app een persoonlijk bespaardoel instellen en uw termijnbedrag aanpassen. Liever geen app gebruiken? Maak dan gebruik van ‘Mijn Verbruik’ in uw ‘Mijn Nuon’- account.

Meer over besparen met de app

 

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Sluipverbruik: top 5 stille energieslurpers

  1. Computer met randapparatuur: € 33,- per jaar
  2. Tv plus video- of dvd-speler: € 15,- per jaar
  3. Digitale ontvangers en decoders € 20 per jaar
  4. Koffiezetapparaat: € 6,- per jaar
  5. Tuner, versterker en cd-speler: € 6,- per jaar

Stop sluipverbruik van apparaten

Gratis sparen voor cadeaus

Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende apparaten.


Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; ComBekkbraadpan van trainrails. Gemaakt van recycled gietijzer.

Naar Nuon Exclusief Besparen

Deel dit artikel via: