Stop sluipverbruik

Sluipverbruik

Veel apparaten verbruiken stroom als ze niet gebruikt worden, maar de stekker wel in het stopcontact zit. Dit noemen we stand-by verbruik of sluipverbruik. Deze verspilling kunt u simpel voorkomen. U bespaart per jaar al snel € 35,-. Dat wil niemand laten liggen!

Rob en Ruud

Stand-by killer met lichtknop
Er zijn stand-by killers met een verlichte rode of oranje knop. Zo ziet u snel of het apparaat helemaal uit is of niet. U bespaart zo € 35,- per jaar! Televisies staan vaak op stand-by, lees er in dit artikel over energieverbruik tv.

Klokje nodig?
Heeft u het klokje op uw (combi) magnetron echt nodig? Zo niet, trek dan de stekker eruit als u de magnetron niet gebruikt. U bespaart zo € 4,- per jaar.

Mobiel vol = oplader eruit
Haal de oplader uit het stopcontact zodra uw mobiel opgeladen is. Deze gebruikt namelijk stroom zolang hij in het stopcontact zit. Dit geldt vooral voor oude modellen. Wordt de oplader warm als hij langer in het stopcontact blijft zitten? Dan verbruikt hij stroom en is het verstandig de stekker eruit te trekken als uw mobiel is opgeladen. Dat verlaagt ook nog eens het brandgevaar.

Klik aan, klik uit
KlikAanKlikUit of een tijdschakelaar is een systeem waarmee u verlichting, apparaten of zonwering draadloos aan of uit kunt schakelen.  

U kunt er ook verlichting mee dimmen. KlikAanKlikUit werkt met zenders en ontvangers. Aan- en uitschakelen kan makkelijk met een afstandsbediening of een wandschakelaar en ook automatisch met een timer, bewegingsmelder of schemersensor.

Stekker eruit of stand-by killer
Trek de stekker eruit als u een apparaat niet gebruikt. Of gebruik stand-by killers of doordrukstekkers. Dit zijn enkelvoudige of meervoudige stekkers met een knop. Door de knop uit te zetten schakelt u bijvoorbeeld een hele groep apparaten (tv, dvd, wii) in één keer uit. Ook makkelijk als de aan/uit knop van een apparaat op een onhandige plek zit.

Kruimeldief 
Denk ook aan apparaten met een oplader, zoals de kruimeldief. Haal de stekker uit het stopcontact als u het apparaat lang niet gebruikt. Een kruimeldief verbruikt ongeveer 15 kWh per jaar, ofwel € 3,-. 

De teksten en berekeningen zijn gemaakt in samenwerking met Milieu centraal.

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Stop sluipverbruik van apparaten

Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; ComBekkbraadpan van trainrails. Gemaakt van recycled gietijzer.

Naar Nuon Exclusief Besparen
Rob en Ruud

Besparen kan overal

Besparen op uw energieverbruik kan overal in huis. Denk aan de tv die u kiest, of hoe u de was doet. In het energie bespaarhuis ziet u waar u kunt besparen.

Bekijk het energie bespaarhuis


Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: