Voorkom verspilling van energie tijdens uw vakantie

airco uit vakantie aan

Welke apparaten kunt u zorgeloos uitschakelen voordat u op reis gaat? Nuon helpt u uw huis vakantieklaar te maken. Met deze tips kunt u zonder zorgen op vakantie.

Onbezorgd op reis
Kijkt u ook al uit naar de zomervakantie? U gaat er onbezorgd opuit als u thuis alles goed achterlaat. Wat kunt u het beste doen met uw apparatuur als u er een tijdje tussenuit gaat?
Rob van der Plas, energieadviseur bij Nuon, vertelt welke stekkers u er zonder zorgen uit kunt trekken.

In de keuken
De keuken is de eerste plek in huis waar Rob ons mee naartoe neemt. “De koelkast of koel/vriescombinatie is een goed begin. Gaat u wat langer weg?
Maak ze dan leeg en schoon, en zet de deur op een kier. Dat voorkomt vervelende luchtjes bij terugkomst. En heeft u in de berging nog een tweede koelkast staan?
Vergeet die dan niet ook uit te zetten. Zeker als het om een wat ouder model gaat. Die gebruiken flink meer stroom dan moderne apparaten.” Ook de boiler of Quooker kunt u zonder problemen uitzetten. “Let dan wel op bij terugkomst. Spoel het waterreservoir eerst door en laat het water dan pas weer opwarmen.”

Alle stekkers eruit?
In de woonkamer zijn vaak nog de meeste stekkers te vinden. Die van de televisie en decoder kunt u er zonder problemen uittrekken. Bang dat een apparaat ontregeld raakt? Als de stroom eraf is, gaan geen instellingen verloren. Alleen het opnieuw opstarten duurt wat langer. Maar let op: wilt u tijdens uw vakantie uw favoriete serie opnemen? Dat lukt alleen als u de stekker erin laat zitten.

 

 


Schakel energieslurpers uit
Ook als u apparaten niet gebruikt, verbruiken ze vaak toch stroom. Sluipverbruik wordt dat wel genoemd. Kijk dus ook nog even rond in huis en spot opladers, audioapparatuur, buitenlampen, NAS-servers, pompen van vloerverwarming en vijvers en andere apparaten die misschien best een tijdje uit kunnen.

Als u terugkomt van vakantie
Uitgerust en zongebruind terug van uw vakantie? Dan is het een kwestie van even kijken welke stekkers u weer in het stopcontact steekt. Is het bijvoorbeeld wel nodig om de extra koelkast meteen weer aan te zetten?

Wat scheelt het?
Kun je hiermee echt flink besparen, of gaat maar om een paar euro? “Bij elk apparaat dat u uitzet, bespaart u een beetje. En alle kleine beetjes helpen. Maar zeker als u bijvoorbeeld de tweede koelkast niet meteen weer aanzet, maar alleen gebruikt bij een feestje. Dan wordt de besparing echt de moeite”, besluit Rob.

Rob heeft nog meer tips om energie te besparen tijdens uw vakantie. Die kunnen u in twee weken vakantie misschien wel 20 euro opleveren. Toch mooi meegenomen.

 

 

 

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Energiebesparen met apparaten in de keuken

Duurzame producten

Korting op duurzame producten

Nieuw in ons assortiment; ComBekkbraadpan van trainrails. Gemaakt van recycled gietijzer.

Naar Nuon Exclusief Besparen

Gratis sparen voor cadeaus

Spaar elke maand punten voor leuke cadeaus

Met Nuon Exclusief heeft u volop keuze uit leuke en energiebesparende gadgets en apparaten.

Ga naar Nuon Exclusief

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: