Energie besparen met apparaten

Rob en Ruud

Energie besparen

met apparaten

Korting voor klanten die blijven

met Nuon Blijven Loont:

  • Oplopende korting op stroom tot 25% 
  • Korting zolang u klant blijft 
  • Eenvoudig en snel geregeld
Meer informatie

Duurzame energie

Meer verbruik door trendy gadgets?

Kokend waterkranen, robotstofzuigers en slow cookers helpen ons in de huishouding. Handig. Maar een ramp voor uw stroomverbruik, of valt dat wel mee?

Meer over trendy apparatuur en energieverbruik
Rob en Ruud

10 handige koelkast tips

Heeft u ook een tweede koelkast in uw schuur? Handig. Maar wist u dat een tweede koelruimte wel erg veel energie verbruikt? Tien slimme tips.

Naar de 10 tips
Rob en Ruud

Zo kunt u zuiniger computeren

Computers en randapparatuur gebruiken gemiddeld 10% van de elektriciteit. Dit kost jaarlijks ongeveer € 80,-. Tips om zuiniger te computeren.

Naar de computer tips

Rob en Ruud

10 slimme keukentips

Van de vaatwasmachine tot de waterkoker: de keuken staat vol apparaten die ons het leven makkelijker maken. Tien tips om moeiteloos energie te besparen.

Naar de keuken tips
Rob en Ruud

Uw oude koelkast de deur uit

Je zou zeggen: hoe langer je met een apparaat doet, hoe zuiniger. Dat is maar de vraag. Soms loont het om uw oude apparaat vandaag nog de deur uit te doen.

Meer over oude apparaten vervangen
Sluipverbruik

Stop sluipverbruik!

Veel apparaten verbruiken stroom als ze niet gebruikt worden, maar de stekker wel in het stopcontact zit. Dit noemen we sluipverbruik.

Meer over sluipverbruik

Rob en Ruud

Wat kost een avondje tv?

Soms is er niets fijner dan wegdromen bij een mooie film. Dus als u dan toch op de bank kruipt met iPad, laptop of voor de TV, hoeveel energie kost dat dan?

Wat kost een avondje tv?
Rob en Ruud

Wat verbruikt een vaatwasser?

Besparen kunt u overal, zelfs op de dagelijkse afwas. U kunt flink besparen op het verbruik van uw vaatwasser, gemiddeld ruim 30 procent. Een paar tips.

Naar de vaatwasser tips
Rob en Ruud

Energiezuinige wasdroger

Een wasdroger slurpt energie. Als u de helft van de wasjes die normaal in de wasdroger gaan aan de lijn laat drogen, verbruikt u jaarlijks 25 euro minder energie.

Meer tips over was drogen

Rob en Ruud

Doe de apparatencheck

Dat koelkasten en wasmachines veel energie verbruiken, wist u waarschijnlijk wel. Maar wist u dat er ook in de huiskamer genoeg te besparen valt?

Meer over energieverbruik in de woonkamer
Rob en Ruud

Wat verbruikt een wasmachine?

Wat verbruikt de gemiddelde wasmachine? Een A+++ wasmachine gebruikt zo'n 43 euro. Is uw machine ouder dan 10 jaar? Dan kan het wel het dubbele zijn.

Naar de was tips