Nuna 9S: slimste auto op zonne-energie

Nuon is de trotse sponsor van het Nuon Solar Team. Met de Nuna, een superslimme auto op zonne-energie, wonnen ze meerdere zonneraces. De Sasol Solar Race begint 22 september 2018. Nemen ze de beker weer mee naar huis?

Met de Nuna rijden studenten van de TU Delft mee in de Sasol Solar Challenge, een jaarlijkse race van 4.500 kilometer dwars door Zuid-Afrika. Van Pretoria tot aan Kaapstad. Ze doen met succes mee, want ze hebben de race al 2 keer gewonnen! Gaat het dit jaar ook weer gebeuren? Volg direct de race en de voorbereidingen van het Nuon Solar Team op Facebook.


De Nuna is super gestroomlijnd, vol met de beste zonnecollectoren en inclusief een intelligente cruise control zodat ze goed kan reageren op haar omgeving. Heel fijn in het bergachtige landschap van Zuid-Afrika en als er plotseling een zebra de weg wil oversteken.

We zien dat andere teams ons ontwerp kopiëren. Dat is voor ons het bewijs dat we een goede auto bouwen. Maar de concurrentie wordt ook beter

Jelle van der Lugt
Teamleider Nuon Solar Team

Sasol Solar Challenge: 4500 km dwars door Zuid-Afrika

We hebben al twee keer met succes meegedaan aan deze race. Om de finish te bereiken mag je alleen maar de energie van de zon gebruiken. De race is van Pretoria tot aan Kaapstad.

Verbeteringen

De studenten zijn innovatief en komen steeds met verbeteringen voor de Nuna. Zo is de Nuna9S bijvoorbeeld nog slimmer geworden door middel van een intelligente cruise control. De Nuna kan nu reageren op haar omgeving en heel energiezuinig rijden door in te spelen op het bergachtige landschap. Sinds de eerste editie is er een 400% efficiencyverbetering geboekt. Daar profiteert de hele wereld van. De accu is 27x lichter dan die van een Tesla en weegt maar 20 kilo. Toch heeft de Nuna9S een indrukwekkende actieradius van 400 km; dit is dezelfde afstand als een ritje van Utrecht naar Parijs!

Geïnspireerde fans

Met de Nuna proberen de studenten te inspireren tot een duurzame toekomst. Dat lukt want ze hebben heel veel fans waaronder een paar bekende namen, zoals koning Willem Alexander en ruimtevaarder André Kuipers.

Interessant artikel?