Investeren in 100% duurzame energie

U wilt dat uw energie duurzaam wordt opgewekt? Dat willen wij ook. Daarom investeren wij fors in onze eigen duurzame energieproductie. Wij geloven dat we op die manier binnen één generatie 100% vrij zijn van fossiele brandstof.

We weten waar we voor gaan

Bij Nuon hebben we een duidelijke ambitie: binnen één generatie willen we volledig over zijn op duurzame energie. Dus wekken we samen met onze partners nu al zo’n 20% van alle windenergie zelf op, verrijst in de Eemshaven binnenkort de eerste superbatterij voor de grootschalige opslag van stroom en slaan we duizenden laadpalen in de grond.

En daar mag u als klant best een beetje trots op zijn. U zit bij een energiebedrijf dat ervoor wil zorgen dat 100% duurzame energie voor onze kinderen straks de normaalste zaak van de wereld is.

In het duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond ziet u vergelijkingen waarbij energieleveranciers worden gerangschikt op duurzaamheid. Bovenaan staan partijen die zelf vaak weinig of zelfs helemaal geen stroom produceren. Zij kopen en verkopen door. Wij vinden het juist belangrijk om te investeren in duurzame energieproductie. Alleen zo maken we de overgang naar 100% duurzame energie.

Waarom niet al vandaag, nu, meteen?

Het liefst waren we gisteren al volledig duurzaam geweest. Maar de realiteit is dat in Nederland nog 85 tot 90 procent van de energie met fossiele brandstoffen wordt opgewekt. Om dat snel om te keren, is draagvlak vanuit de samenleving en de overheid nodig. Intussen moet het land blijven draaien en wij nemen die verantwoordelijkheid. Maar ondertussen investeren we wel fors door in groen.

Zo zien onze stappen eruit

Zo’n 35 jaar geleden bouwden we in Nederland de eerste windmolen. Windenergie was toen voor veel mensen nog kostbaar en de maatschappij was nog niet overtuigd. Maar we hielden vast aan onze koers.

Vandaag investeren we fors in duurzame energie, werken we door het hele land samen met boeren & coöperaties én zijn we onderdeel van Vattenfall. Kijk, dat geeft ons slagkracht:

 1. Samen met Vattenfall wekken we windenergie op voor 2 miljoen huishoudens
 2. In 2020 doen we dat voor 4 miljoen en in 2025 voor zeven miljoen huishoudens
 3. Met onze eigen molens wekken we 13% van alle windenergie op, samen met onze partners al 20%
 4. We voorzien 100.000 huishoudens van stadswarmte. Om u een idee te geven: alleen al in 2017 scheelde dat 215.842 ton CO2-uitstoot. Wil je dat doen met zonnepanelen, dan heb je daar 2,1 miljoen van nodig
 5. We investeren flink in elektrisch rijden. Met Heijmans beheren we ruim 2.200 laadpunten waar elke maand zo’n 9.500 rijders opgewekt stroom tanken
 6. Amsterdam en Utrecht tanken nu al stroom voor zo’n 2,5 miljoen emissievrije kilometers
 7. We leggen nu ook 250.000 zonnepanelen neer in onze windparken
 8. Onze Magnumcentrale in de Eemshaven bouwen we om tot een superbatterij om grootschalig stroom in op te slaan. En we innoveren verder.

Wilt u zelf aan de slag?

Grote veranderingen beginnen met kleine stappen, op elk niveau. Ook thuis en op de zaak kunt u een belangrijke bijdrage leveren. Daar helpen we graag bij:

 1. We lopen via de telefoon met u mee door huis om te kijken waar u kunt besparen. Dat heet de Energiescan en die is gratis voor klanten van Nuon.
 2. Ook eenvoudig: stap over op Nuon Groen uit Nederland. Dat is duurzame stroom die we opwekken uit Nederlandse wind en water.
 3. Het duurzaamst én het voordeligst is de energie die we niet gebruiken. We hoeven daarbij niet alleen te denken aan het uitzetten van licht, airco of verwarming. Eet bijvoorbeeld minder vlees, fiets naar het werk of neem het OV, vier vakantie in de buurt en probeer minder plastic verpakkingen te gebruiken.
 4. Uw bedrijf verduurzamen? Kijk op duurzaam ondernemen voor MKB en ZZP en op steeds duurzamer voor de grootzakelijke markt met welke innovaties u energie bespaart en meer duurzame energie opwekt.

Interessant artikel?