Zuinige ledlampen zijn alleskunners

De wintertijd is in aantocht, 's avonds gaat het licht weer aan. Een goed moment om eens stil te staan  bij zuinige ledlampen voor binnen en buiten. Wij zorgen graag voor een paar handige tips.

Veelzijdige vervangers

Gloeilampen zijn tegenwoordig niet meer te verkrijgen in supermarkt of doe-het-zelfwinkels. Zuiniger oplossingen zijn er genoeg. De meest veelzijdige vervanger is de ledlamp. Nuon-energieadviseur Rob van der Plas zet de voordelen voor u op een rij. 

4 redenen om te kiezen voor een ledlamp

    • Ledlampen zijn stukken zuiniger dan de traditionele gloeilampen. Ze gebruiken maar liefst 85 procent minder stroom. U bespaart er zelfs zó veel energie mee dat uw huidige gloeilampen vervangen zuiniger is dan ze opgebruiken.

    • De ledlampen zijn niet alleen zuinig, ze gaan ook nog eens jarenlang mee. Met 10.000 branduren kunnen ze een levensduur tot wel 20 jaar halen.

    • De nieuwste generatie ledlampen biedt volop keus. Tegenwoordig is niet alleen de standaard draaifitting te koop, maar zijn er ledlampjes in alle vormen en maten. Geschikt voor alle soorten fittingen. Zo vindt u een passend model voor elke lamp in huis.

    • Klachten over te kille of te witte ledlampen zijn voorgoed verleden tijd. De nieuwste generatie ledlampen biedt volop sfeervol, warm licht. En ledverlichting is er in allerlei kleuren. Zo kunt u elke kamer een eigen sfeer geven. Vrolijke kleuren in de kinderkamer, helder wit voor uw werkplek, of warm en sfeervol voor de zithoek.

Volop keus

Staat u in de winkel voor het lampenschap en ziet u door de bomen het bos niet meer? Om de keus voor het juiste type lamp makkelijker te maken heeft Rob nog een goede tip: “Op onze website hebben we alle info over energiezuinige verlichting voor u op een rij gezet. Op deze pagina leest u hoe u de juiste energiezuinige lamp kiest.”

Dimbaar

Liever een lamp die u kunt dimmen? Ook dan laat led u niet in de steek. Er zijn volop ledlampen verkrijgbaar die dimbaar zijn. Kijk op de verpakking of het model van uw keus dimbaar is. Rob: “Of een dimmer goed werkt, hangt onder andere af van het soort dimmer en of deze het lage vermogen aankan van de ledlamp die u erop wilt aansluiten. Laat u bij de keus voor een dimmer adviseren door de vakhandel.”

Ook voor buiten

Goede buitenverlichting is ideaal om een veilige sfeer te creëren in uw voor- of achtertuin. Rob adviseert: “Ook voor buiten kunt u ledlampen gebruiken. Die kunnen goed tegen de kou, in tegenstelling tot de spaarlampen. Om niet te veel energie te verbruiken kunt u het beste een bewegingsmelder installeren. Zo gaat uw buitenlicht alleen aan als het nodig is. Ook ledlampen werken goed met een bewegingsmelder. Let er op dat u dan een melder kiest die geen minimale belasting nodig heeft, want dan is hij geschikt voor ledverlichting".

Interessant artikel?