Lekker douchen en toch besparen

Door zuinig te douchen gebruikt u minder energie en minder water. U bespaart dus dubbel.

Lekker douchen met een waterbesparende douchekop

Als u een waterbesparende douchekop installeert, bespaart u zeker 20 procent op water en energie. Terwijl u net zo lekker doucht. Een spaardouchekop mengt namelijk luchtbelletjes door het water. Daardoor voelt het alsof er evenveel water uit de douche komt als anders.

Twijfelt u of u een spaardouchekop heeft? Dat begrijpen we. Zo komt u erachter:
Zet uw douche aan en wacht tot het water op temperatuur is. Plaats dan één minuut lang een emmer onder de douche. Zit er na die minuut 7 liter water in de emmer of zelfs meer? Dan is het geen spaardouche. Nog een tip: bij Nuon Exclusief kunt met korting een spaardouchekop kopen.

Onder de douche bespaart u water

We begrijpen dat een bad heerlijk ontspannend is. Maar wist u dat u twee keer zoveel warm water verbruikt? Daarom raden we u aan het bad af en toe te gebruiken. Dat scheelt.

Eén minuut korter douchen levert veel op

Kunt u korter douchen? Bekijk met een klokje, kookwekker of stopwatch hoe lang u nu doucht en kijk of er een minuut af kan. En de dag daarop nóg een minuut. Wedden dat u het verschil nauwelijks merkt?

Samen kunnen we 28 miljard liter water besparen

Een gemiddeld huishouden gebruikt dagelijks 110 liter warm water. 80 procent daarvan gaat naar de douche.

Als iedereen 1 minuut korter doucht, besparen we jaarlijks in Nederland 28 miljard liter water en 126 miljoen m3 gas. De moeite van het proberen waard, toch?

Met een combiketel bespaart u op water en warmte

Heeft u een oude ketel, boiler of geiser? Een nieuwe combiketel kan veel schelen op uw energierekening omdat de nieuwere ketels veel zuiniger stoken. Een combiketel zorgt voor verwarming en voor warm water.

Meer tips om energie te besparen

Hoe lang doucht u eigenlijk?

Bepaal met de ShowerTimer Plus van Nuon Exclusief hoe lang u doucht

Interessant artikel?