wassen op de camping

Hotfill voor de kleine wasjes

Hotfill betekent dat je de wasmachine met warm water vult. Dat vullen met warmwater heet in het Engels "hotfill". Het is veel goedkoper dan wanneer de machine het water moet verwarmen. Wasmachines hebben namelijk verwarmingselementen die veel stroom gebruiken.

Besparend?

Nu er verschillende A++++ machines op de markt zijn, is de Hotfill niet meer de enige duurzame wasmachine. Maar er zijn toch nog genoeg voordelen aan zo’n compacte hotfill. Omdat de belading maar 2,5 kilo is en er geen lading koud water vooraf verwarmd moet worden door een verwarmingselement, zijn de wasjes lekker snel klaar. 

De was is natuurlijk veel sneller klaar. Verschillende producenten hebben  daarom compacte modellen op de markt gebracht, die ook niet al te duur zijn. Met apparaten zoals de MoveWasser of TecTake miniwasmachine is er een invulling voor mensen met kleinere hoopjes vuile was.

Anders wassen

Denkt u dat een miniwasmachine wat voor u is? Let dan wel op de verschillen met een gewone wasmachine: 

  • Er past echt veel minder was in dan in een normale automaat. Maximaal zo’n 2,5 of 3,5 kilo. De inhoud van normale wasmachine begint bij het dubbele: 6 kilo.
  • Miniwassers zijn hotfill-apparaten. U voegt dus zelf warm of koud water toe aan de was.
  • Er zijn miniwasmachines  mét en zónder centrifuge.

Zeer grote vakantiewas?

Heeft u tijdens de vakantie vuile was opgespaard en bent u niet op zoek naar een compacte wasmachine, maar juist naar een héle grote? Geen nood, ook daarvoor bestaat een oplossing. Kijk bijvoorbeeld eens bij uw tankstation.

Geen warm water in de buurt?

Met koud water wordt uw was ook goed schoon. Dat is bovendien beter voor het milieu. U heeft dan wel een wasmiddel nodig dat ook op 15 graden goed werkt. Zulke eco-wasmiddelen zijn tegenwoordig in alle supermarkten te koop. 

Interessant artikel?