Rockstarts van de toekomst

besparing duurzame energie

Rockstart Accelerator Smart Energy presenteert jaarlijks startups die de energietransitie mogelijk maken. Dit zijn de jonge bedrijven die toekomst van energie willen veranderen. 

Een sociale online marktplaats die huiseigenaren helpt bij het energiezuinig en comfortabel maken van hun woning. Het Nederlandse bedrijf Bleeve, de naam zegt het al, gelooft dat mensen door energie besparen het verschil maken. Het is één van de deelnemers aan het Rockstart Accelerator Smart Energy programma. 

Rockstart helpt veelbelovende startups op weg naar succes. Smart Energy is speciaal op nieuwe bedrijven gericht die de energietransitie, de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen, mogelijk maken.

Slimme energie
Tijdens Demo Day 2015 presenteerden de 9 startups zich aan investeerders, experts en de pers. Bleeve is één van de 3 bedrijven die tijdens het programma al een vervolginvestering heeft opgehaald; Stichting Doen verleende financiële support aan de marktplaats. Daarnaast kondigden 4 van de startups grote partnerships aan met bedrijven als IBM, Entrade en Alliander.

Programmadirecteur Yme Bosma van Rockstart is enthousiast over de resultaten: ‘De startups in dit programma laten zien dat de energietransitie interessante kansen biedt voor ondernemers. Daarnaast zien we dat er steeds meer aandacht voor bedrijven op het gebied van schone en slimme energie komt vanuit investeerders.’

Flexibel als lego
Naast Bleeve doen ook deze twee Nederlandse start-ups mee aan Rockstart Smart Energy:

- Capacity Energy (NL) - Balans op het energienet
Naarmate er meer zonnepanelen en windturbines op het elektriciteitsnetwerk worden aangesloten, wordt het aanbod van opgewekte elektriciteit onstabieler en moeilijker voorspelbaar.

Capacity Energy helpt bedrijven die hun elektriciteitsconsumptie kunnen variëren om deze flexibiliteit te verwaarden zonder dat hun bedrijfsprocessen in gevaar komen.


- Finch Buildings (NL) - Vastgoed flebel als lego
Finch Buildings maakt gezond, duurzaam vastgoed dat zo flexibel als lego is. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt modulaire gebouwen die zich kunnen aanpassen naar verschillende omgevingen en omstandigheden.

Van studentenhuisvesting tot hotels en van zorg tot vakantiewoningen; het modulaire systeem maakt het mogelijk om verschillende gebouwen te realiseren, gebaseerd zijn op een enkele module.

Highlights
Tijdens Demo Day werden ook de highlights van de startups die vorig jaar deelnamen aan het allereerste programma aangehaald. Zo wist WeAreSolar een half miljoen aan crowdfunding bij elkaar te krijgen voor het grootste zonnepanelenproject van Nederland en werd de app TheCityGame gelanceerd waarmee al meer dan 1000 mensen dagelijks worden gemotiveerd een goede actie te doen.

Nuon was in 2014 direct betrokken bij Rockstart Smart Energy. Vijf mentoren gaven tijdens het programma intensief begeleiding aan de start-ups. 
 

 

 

Duurzame opweklocaties

Dit is de stroom van de toekomst

Energie wordt nu grotendeels centraal opgewerkt. In de toekomst zullen we een grotere rol hebben en zelf energie opwekken, opslaan en/of terug leveren aan het net.

Bekijk de infographic

Donald Sadoway bij TED-talk

Duurzame energie

Nuon Groen uit Nederland

Met Nuon Groen uit Nederland krijgt u stroom opgewekt uit de natuurlijke bronnen wind en water. De stroom wordt 100% vrij van CO2-uitstoot opgewekt.

Meer over Duurzame stroom

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Wij vinden het belangrijk om kinderen en jongvolwassenen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met energie.

Ga naar EnergieGenie

Deel dit artikel via: