Nuna en zonne-energie

Nuna

Sinds 2001 zijn wij hoofdsponsor van het Nuon Solar Team. Het Nuon Solar Team is al 15 jaar een voorbeeld van Nederlandse innovatie en duurzame technieken.  

Het Nuon Solar Team bestaat uit 15 ambitieuze studenten van de Technische Universiteit Delft. Zij zijn verantwoordelijk voor de bouw van de Nederlandse zonnewagen Nuna. In oktober gaat het team met de Nuna8 opnieuw voor de winst tijdens de World Solar Challenge 2015 in Australië. Sinds 2001 heeft het Nuon Solar Team al vijf keer de wereldtitel gewonnen.

World Solar Challenge
Racen door de outback van Australië, en dat alleen op zonne-energie! Dit najaar gaat het Nuon Solar Team naar de Bridgestone World Solar Challenge om daar hun wereldtitel te verdedigen. De race gaat 3.000 km dwars door Australië, van Darwin tot Adelaide. Om te blijven inspireren tot een duurzame toekomst.

Introductie Nuna8
Op 3 augustus is de nieuwe Nuna, de Nuna8 gepresenteerd. De 15 studenten van de Technische Universiteit Delft werken nog in het geheim verder aan het design en de technische vernieuwingen. Zoals zonnecellen die nog beter presteren. Met de crowdfundingactie Face the Sun brachten ze ruim € 11.000 bijeen. Op de buitenkant van de nieuwste zonnewagen, Nuna8, zijn alle foto’s van de crowdfunders te zien, vol in het zonlicht.

 

 

Trotse sponsor Nuon Solar Team
Afgelopen jaar won het team ook de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Met het behalen van deze winst mag het team zich officieel wereldkampioen zonnerijden noemen. Manager Sponsoring & PR Vicky Loos vertelt: “Bij Nuon hechten wij veel waarde aan innovatie en duurzaamheid. Initiatieven als de Nuna, waarbij het ontsluiten van zonne-energie doorontwikkeld wordt, ondersteunen wij daarom van harte".

Razendsnelle ontwikkeling
“Samen met de studenten werken we twee jaar naar de World Solar Challenge toe. We ondersteunen het team niet alleen financieel, maar ook in de PR en met ons netwerk. Bij Nuon vinden we het echt waanzinnig wat deze jonge talenten voor elkaar krijgen. Als je ziet dat er 400% efficiencyverbetering geboekt is sinds de eerste editie in 2001, dan is dat onvoorstelbaar. Daar profiteert de hele wereld van.”

 

Duurzame energie

Nuon Groen uit Nederland

Met Nuon Groen uit Nederland krijgt u stroom opgewekt uit de natuurlijke bronnen wind en water. De stroom wordt 100% vrij van CO2-uitstoot opgewekt.

Meer over Duurzame stroom
Duurzame energie

De leukste boottrip van Amsterdam

Plastic Whale vist plastic afval op uit Amsterdamse grachten en maakt daar boten van. We organiseerden een actie met de Plastic Whale. Samen meewerken aan plasticvrije grachten.

Meer over plastic vissen in Amsterdam

Energie Genie

Energie bewust met kinderen

Hoe groot is de kracht van de zon? Op EnergieGenie laten we kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met energie.

EnergieGenie

Deel dit artikel via: