Andere energiebronnen duurzaam inzetten

Als klant van Nuon wordt u elke dag een beetje ‘groener’. Daar hoeft u niets voor te doen. Want we zijn op allerlei manieren duurzaam met energie bezig. Niet alleen door groene stroom op te wekken, maar ook door andere duurzame keuzes te maken.

Duurzame keuzes

Zo maken we heel veel klanten nu al minder afhankelijk van aardgas met stadsverwarming. En natuurlijk wekken we energie op uit zonne-energie, windenergie en waterenergie.

We gebruiken ook nog gas en kolen. Helemaal zonder kunnen we als land nog niet. En we doen het wel zo duurzaam mogelijk.

We halen stroom uit water

Nuon is onderdeel van Vattenfall, een Zweeds bedrijf met veel ervaring in waterkracht (Vattenfall = Zweeds voor waterval). Het lukt ons om in een plat land toch energie uit water op te wekken.

We hebben nu 2 waterkrachtcentrales: bij Maurik en bij Alphen aan de Maas. Ze zijn voorzien van visvriendelijke turbines en zogeheten vistrappen, waardoor vissen ongestoord stroomopwaarts gaan. De grofvuilroosters vangen eventueel drijvend afval af. Zo dragen we bij aan een schonere rivier.

Lees meer over waterkracht als energiebron

Het voordeel van gas

Als de wind niet waait en de zon niet schijnt, maken we stroom met gas. Het is eigenlijk heel simpel: zolang er nog geen goede manieren zijn om duurzame energie te bewaren, blijven de gascentrales een onmisbare back-up. In heel Nederland.

Natuurlijk gaan we ook op zoek naar duurzame oplossingen als het om gas gaat. Zo levert een deel van onze gascentrales z’n restwarmte al aan stadsverwarming. En één van onze gascentrales bouwen we op dit moment om tot superbatterij, voor de opslag van windenergie.

Lees meer over gas als energiebron

Samenwerken voor vrede in Colombia

PAX voor Vrede roept op om te stoppen met het inkopen van kolen uit Colombia. Nuon en moederbedrijf Vattenfall zetten zich al lange tijd in voor verbetering in de totale steenkolenketen en zijn altijd het gesprek hierover aangegaan. Ook met PAX.

Lees meer over hoe we samenwerken voor vrede

Meer over duurzame energie

Met z'n allen willen we dat onze natuur mooi en sprankelend is. Daarom zetten wij in op duurzame energie. Bijvoorbeeld door het investeren in windmolens of te helpen met het plaatsen van zonnepanelen.