Energie vast of variabel

Verschil vast en variabel

Vaste prijs energie of variabele prijs energie?

U kunt een energiecontract afsluiten met een vaste of variabele energieprijs. Maar wat is het verschil? En wat zijn de voordelen van een vaste of variabele energieprijs?

Energie met een vaste prijs

Kiest u voor energie met een vaste prijs? Dan zet u de leveringsprijs van energie vast. Inclusief het vastrecht voor energie. De kosten voor energiebelastingen, btw en netbeheer kunt u niet vastzetten. Deze kosten worden door de overheid en netbeheerder bepaald. Als deze kosten stijgen, dan gaat u toch meer gaat betalen voor uw energie. Gaat u meer energie verbruiken, dan gaan uw kosten voor energie natuurlijk ook omhoog.

U kunt de leveringsprijs van energie vastzetten voor 1, 2, 3 of 5 jaar. U betaalt dezelfde prijs per kWh gedurende de looptijd van uw contract. U kunt bij Nuon kiezen voor vaste prijs energie of duurzame energie met een vaste prijs.

Energie met een variabele prijs

Kiest u voor energie met een variabele prijs? Dan is de leveringsprijs van energie variabel. Dit betekent dat de prijzen meestal 2 keer per jaar veranderen.

De prijzen zijn afhankelijk van vraag en aanbod. En de prijs wordt beïnvloed door de olieprijs. Als de marktprijs daalt, daalt de leveringsprijs. Als de marktprijzen stijgen, stijgt ook de leveringsprijs. U kunt bij Nuon kiezen voor standaard energie of duurzame energie met een variabele prijs.

Tip

Energieprijzen vergelijken

U kunt eenvoudig alle energieprijzen van Nuon vergelijken. U kunt kiezen uit verschillende producten.

Energieprijzen

Bent u al klant? U kunt uw tarieven bekijken in Mijn Nuon.

 
Colorbox Image Home

Welke energie past bij mij?

Ontdek in 1 minuut welk energieproduct het beste bij u thuis past. Bovendien krijgt u een indicatie van uw kosten per maand.

Doe de check

Energieprijzen vergelijken

U kunt eenvoudig alle energieprijzen van Nuon vergelijken. U kunt kiezen uit verschillende producten.

Energieprijzen vergelijken

Bent u al klant?

U kunt uw tarieven bekijken in Mijn Nuon.